Tudorel Toader, refuzat de Birchall, după ce a cerut o maşină de serviciu pentru facultatea unde este rector

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall FOTO gov.ro
Ana Birchall FOTO gov.ro

Ana Birchall a anunţat că a refuzat solicitarea fostului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, de a primi de la Agenţia Naţionale a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) un automobil pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. ANABI a fost în subordinea lui Toader timp de 2 ani.

„Am primit această solicitare, am răspuns instituţional: Nu. Pentru că aşa am considerat, nu”, a declarat ministrul Justiţiei potrivit Mediafax.

Întrebată cum vede cererea lui Toader, Birchall a răspuns: „Fără cuvinte. Nu avem automobile pe care să le dă. Ce să onorez?”.

Refuzul vine după ce, în urmă cu câteva zile, fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut de la Agenţia Naţionale a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) o maşină pentru Biblioteca din Iaşi (cerere înaintată în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde Toader este rector).

ANABI este în subordinea Ministerului Justiţiei, iar Birchall a refuzat.

“Motivul pentru care Biblioteca din Iaşi solicită în parteneriat cu Universitatea solicită o maşină pentru uzul bibliotecii este că autoturismul pe care îl avem aici este într-o stare destul de avansată de vechime. Ne-am bucura dacă am putea transfera de la o instituţie a statului român la alta, în termeni legali un autoturism mai bun”, a declarat Ioan Milică, directorul BCU Iaşi.

De când Tudorel Toader s-a întors la Iaşi, după predarea mandatului de ministru al Justiţiei, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" au fost organizate proteste aproape săptămânal. Pe 28 iunie, mai mulţi protestatari au colorat în roşu scările din faţa Universităţii, afirmând că sunt „victime” ale actualului rector al instituţiei de învăţământ. Pe 24 iunie, Liga Studenţilor de la UAIC l-a acuzat pe Toader, printr-un comunicat de presă, că a ţinut secretă întrunirea Consorţiului Universitaria. La începutul lunii, pe 5 iunie, mai mulţi studenţi au protestat pe treptele instituţiei, cerând demisia rectorului. Pe 31 mai, un grup de protestatari a întrerupt discursul pe care Koen Lenaerts, preşedintele Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, l-a susţinut în aula universităţii, tot în semn de dezaprobare faţă de întoarcerea fostului ministru al Justiţiei la conducerea UAIC.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite