UPDATE Tudorel Toader, război pe Facebook cu condamnaţii PSD: „La câte interese are în Justiţie, mai nou vorbeşte şi un anume Severin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat duminică un nou mesaj pe Facebook în care critică declaraţiile „unui anume Severin” pe temele din Justiţie. Ministrul subliniază subliniază interesele directe în Justiţie ale lui Adrian Severin, care anterior l-a numit „impotent şi laş”.

UPDATE Fostul europarlamentar Adrian Severin i-a răspuns ministrului Justiţiei susţinând că are interesul unei justiţii echitabile. „În lipsă de argumente, ministrul Toader adoptă metoda atacului la persoană. Ruşine! Am interesul edificării unei justiţii echitabile. Opusul celei păstrate de dl Toader”, a replicat Adrian Severin.

***

„La cate interese are in justitie, mai nou vorbeste si un anume Severin !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, duminică dimineaţă.

Ministrul Justiţiei a răspuns astfel unui mesaj al fostului eurodeputat, Adrian Severin, condamnat pentru fapte de corupţie. „Dacă o problemă urgentă nu este soluţionată urgent de un decident impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Aşa ne învaţă filosoful Tudorel”, a scris Adrian Severin pe pagina sa de Facebook.

TT facebook

Tudorel Toader a răspuns şi unui comentariu la postarea sa unde i se spune că „aceste postări nu-i fac bine”. „Cred ca aveti dreptate - nu voi mai raspunde detractorilor mei ! Cu putin timp in urma, Severin se straduia sa apara in aceeasi foto”, i-a răspuns ministrul Justiţiei.

ddd

Ministrul Justiţiei i-a răspuns sâmbătă lui Liviu Dragnea, după ce acesta l-a ameninţat pe tema ordonanţelor de urgenţă. Preşedintele PSD se arătase nemulţumit că nu sunt adoptate şi a declarat că Viorica Dăncilă „trebuie să decidă” dacă îl mai păstrează în funcţia de ministru al Justiţiei sau nu. „În lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă!”, a răspuns sâmbătă seara, pe Facebook, ministrul Justiţiei.

Cu o zi înainte liderul PSD l-a criticat deschis pe ministrul Justiţiei pentru faptul că Executivul nu a adoptat ordonanaţele de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, ordonanţe care l-ar fi scăpat de problemele din justiţiei. Dragnea a subliniat că legislaţia penală va fi modificată în Parlament.

„În ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam teatru. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau să nu dăm OUG. Îi vedeam şi pe ai noştri de la Guvern care ţipau că de ce spun cei de la Bruxelles că dăm OUG. Intenţia lui Tudorel Toader?  A tot anunţat de trei luni de zile că dă nişte OUG pe care nu avea intenţia să le dea vreodată. A fost o greşeală a PSD că i-a crezut pe unii că vor da OUG pentru Coduri. Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse cu Codul Penal“, a declarat Liviu Dragnea.

„Doamna premier trebuie să ia o decizie: vrea să-l menţină pe Toader? Nu vrea?“, a completat preşedintele PSD

Adrian Severin a fost condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. după ce, în perioada decembrie 2010-martie 2011, a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. 

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la "Sunday Times". Fostul eurodeputat PSD a executat efectiv un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani.

În luna februarie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, ca inadmisibilă, cererea depusă de fostul europarlamentar Adrian Severin de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul de procedură penală, care limitează la 30 de zile termenul de introducere a unei contestaţii în anulare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite