Tudorel Toader: La Ministerul Justiţiei sunt înregistrate 4 candidaturi pentru postul de judecător la Tribunalul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader FOTO Mediafax
Tudorel Toader FOTO Mediafax

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat printr-o postare pe Facebook că au fost înregistrate, până în prezent, patru candidaturi pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 24 august.

Ministerul Justiţiei a lansat, la începutul lunii august, procedura de selecţie a judecătorului ce va reprezenta România la Tribunalul Uniunii Europene, candidaţii urmând a susţine un interviu în faţa comisiei prezidate de Tudorel Toader, informează Mediafax.

„Pana in prezent, la Ministerul Justitiei, sunt inregistrate patru candidaturi pentru postul de judecator la Tribunalul Uniunii Europene”, a scris ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.  

Interviurile pentru desemnarea judecătorului ce va reprezenta România vor avea loc în luna septembrie. 

 „La data de 24 iulie 2018 a fost aprobată de către Guvernul României, prin memorandum, Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Poate fi desemnată candidat al României pentru funcţia de judecător la Tribunal persoana care oferă depline garanţii de independenţă şi care are capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcţii jurisdicţionale. 

Persoanele interesate îşi pot depune candidatura până la data de 24 august 2018, inclusiv, la Ministerul Justiţiei, (...), prin poştă sau servicii de curierat, sau la adresa de email tue@just.ro”, se arată în anunţul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Dosarul de candidatură trebuie să conţină, potrivit sursei citate, următoarele documente: CV, copii certificate ale diplomelor privind absolvirea cursurilor de licenţă cu profil juridic, copii certificate ale altor diplome atestând cursurile absolvite sau titlurile ştiinţifice, documente care să ateste, dacă este cazul, îndeplinirea condiţiilor pentru ocuparea unor înalte funcţii jurisdicţionale; copii certificate ale documentelor ce atestă cunoştinţele de limbă străină, în cazul în care candidaţii posedă asemenea documente; declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte lipsa antecedentelor penale, a altor cauze care îl împiedică să exercite în mod efectiv funcţia de judecător la Tribunal.  

De asemenea, documentul trebuie să conţină o declaraţie pe proprie răspundere care să arate că magistratul nu a fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca poliţie politică şi nu este lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii. „Candidaţii ale căror dosare au fost selectate vor fi notificaţi individual, în vederea susţinerii unui interviu în faţa Comisiei de selecţie, prezidată de ministrul justiţiei. Interviul va fi organizat în perioada 11 – 12 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiţiei. Interviul va avea loc în limba română, însă vor fi adresate şi întrebări în limba franceză/engleză”, se arată în anunţul publicat pe site-ul ministerului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite