Tudorel Toader, mesaj enigmatic pe Facebook: Acest mesaj va fi şters peste o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader Inquam Photos
Tudorel Toader Inquam Photos

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a publicat un nou mesaj pe Facebook, după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a cerut demisia în contextul emiterii OUG pe Legile Justiţiei, act care a fost criticat de Comisia de la Veneţia. Ministrul Justiţiei se află în concediu în această săptămână.

UPDATE Ministrul justiţiei, Tudorel Toader a transmis luni al treilea mesaj care va fi şters la o oră de la postare, adresat celor care "nu vor să priceapă" şi conform căruia "nu poţi să te declari împotriva pensionării anticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG pe justiţie".

"Răspuns pentru cei care nu vor să priceapă: Nu poţi să te declari împotriva pensionării aniticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG fără de care soluţia legislativă ar fi intrat in vigoare în ziua următoare!", scrie Toader.

La final este postat din nou că mesajul va fi şters peste o oră.

UPDATE Ministrul Justiţiei, aflat în concediu în aceste zile, a revenit cu un nou mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Raspuns

pentru cei ce nu vor sa inteleaga:

Un membru titular al Comisiei de la Venetia nu poate sa vorbeasca in numele Guvernului din care, eventual face parte - in caz contrar, ar participa intr-o dubla calitate !

PS: mesajul va fi sters peste o ora !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ştirea Iniţială: "Raspuns

pentru cei ce nu vor sa inteleaga:

Comisa de la Venetia nu a luat in discutie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justitiei.

Un astfel de aviz ar urma sa fie adoptat la plenara din decembrie 2018 !

PS: mesajul va fi sters peste o ora !", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Mesajul ministrului vine în contextul în care astăzi Comisia de la Veneţia este aşteptată să publice opinia finală cu privire la modificările aduse celor trei legi ale justiţiei şi Codului Penal şi o opinie preliminară cu privire la modificarea Codului de procedură penală. 

Altfel, ministrul Tudorel Toader şi-a luat în această săptămână patru zile de concediu, în plină criză în justiţie. Potrivit programului oficial anunţat pe site-ul ministerului, ministrul se află în concediu în zilele de luni, marţi, joi şi vineri. 

După opinia extrem de critică a Comisiei de la Veneţia privind codurile penale şi legile justiţiei modificate de PSD, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, spunând că şi-a compromis definitiv credibilitatea. 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că aspectele foarte grave reţinute de Comisia de la Veneţia cu privire la modificările aduse legilor justiţiei şi codurilor penale reprezintă un semnal fără echivoc, de care actuala guvernare şi majoritate parlamentară trebuie să ţină cont pentru a nu împinge România pe o direcţie incompatibilă cu valorile Uniunii Europene.

Preşedintele României consideră că, din dorinţa de a favoriza pe cei care au probleme cu legea, coaliţia PSD-ALDE prejudiciază iremediabil nu numai statul de drept şi încrederea cetăţeanului că nimeni nu e mai presus de lege, indiferent de funcţia sau poziţia pe care o are în societate, ci şi toate eforturile unei întregi naţiuni pentru care valorile fundamentale europene sunt incontestabile”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

„Intr-o lume normala, este inadmisibil ca Presedintele Republicii sa astepte demisia Ministrului Justitiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost initiate, elaborate sau promovate de catre Ministerul Justitiei- ma refer l-a modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala ! Ramane valabil ceea ce afirmam si in cursul zilei de ieri - este preferabil ca intai sa ne documentam apoi sa vorbim !“, a scris Tudorel Toader pe Facebook în răspuns la cererea de demisie venită din partea preşedintelui.

Comisia de la Veneţia recomandă autorităţilor române să modifice complet amendamentele aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi să vină cu propuneri legislative coerente şi solide, care să aibă sprijinul larg al societăţii româneşti şi care să respecte standardele europene şi deciziile Curţii Constituţionale

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite