Tudorel Toader: Apreciem decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader - declaraţii / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 3 apr 2019
Tudorel Toader - declaraţii / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 3 apr 2019

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader susţine că apreciază decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea - luată de coaliţia PSD - ALDE - spunând că proiectul a „stat" în Parlament din ianuarie 2017 „asteptându-şi momentul favorabil”.

Apreciem decizia de respingere a proiectului de Lege privind amnistia şi graţierea, proiect care a " stat" în Parlament din ianuarie 2017( când la MJ era Fl. Iordache), asteptându-şi momentul favorabil. Exprim convingerea faptului că a devenit şi mai simplu de înţeles refuzul meu, în calitate de Ministru al Justiţiei, de a promova OUG privind amnistia şi graţierea, împotriva tuturor presiunilor care au existat. Politica penală este apanajul legiuitorului„!, scrie Toader pe Facebook.

Liderii coalitiei PSD - ALDE au decis miercuri ca în cadrul sesiunii parlamentare extraordinare să respingă proiectul de lege privind amnistia şi graţierea.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat marţi că PNL, USR, PMP şi Pro România au depus o solicitare pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor.

"Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat Raluca Turcan.

"PNL, USR, PMP şi Pro România au depus astăzi solicitare în scris pentru sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. PNL rămâne consecvent celor susţinute de la OUG 13 încoace, şi anume că amnistia, graţierea şi alte instrumente aflate la dispoziţia corupţilor din PSD trebuie anulate. Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat marţi Raluca Turcan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite