Tudorel Toader a anunţat că informaţiile despre Kovesi au ajuns în Parlamentul European graţie asociaţiilor de magistraţi

Tudorel Toader a anunţat că informaţiile despre Kovesi au ajuns în Parlamentul European graţie asociaţiilor de magistraţi

FOTO Inquam Photos

Informaţiile despre Laura Codruţa Kovesi, demisă anul trecut în România din funcţia de şef al Parchetului Anticorupţie, au ajuns la Parlamentul European, furnizate fiind de asociaţii ale magistraţilor, a susţinut ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a ţinut să precizeze că nu el a fost cel care a oferit aceste informaţii Parlamentului European.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat dacă le-a prezentat omologilor din statele membre decizia Curţii Constituţionale a României privind demiterea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi sau dacă şi-a schimbat părerea în această privinţă, în contextul apariţiei fostei şefe a DNA pe lista celor trei procurori care candidează pentru conducerea Parchetului European, Tudorel Toader a declarat că îşi menţine punctul de vedere.
 
"Nu mi-am schimbat şi, de regulă, eu când îmi exprim un punct de vedere, îl exprim documentat, ulterior rareori mi-l schimb. Comunicarea a fost facilitată de asociaţiile profesionale de magistraţi, care înţeleg că s-au adresat miniştrilor, sigur, de pe poziţii oarecum diferite. Din câte am aflat eu, informaţiile deja sunt circulate şi ajunse la miniştrii de justiţie, nu de la mine, ajunse la miniştrii de justiţie, ajunse chiar şi la Parlamentul European", a precizat ministrul Justiţiei, pentru Agerpres.
 
El a adăugat că alegerea procurorul şef al Parchetului European cade în sarcina Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene, nefiind responsabilitatea sa ca ministru al Justiţiei din România.
 
Potrivit unui document apărut în spaţiul public, Laura Codruţa Kovesi este prima pe o listă scurtă de trei procurori dintre care va fi selectat şeful Parchetului European.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: