Tudorel Toader, aflat în concediu, replică pentru Klaus Iohannis: Nimic nou sub soare! Mai întâi spune că nu îl revocă, apoi va citi raportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader. Inquam Photos
Tudorel Toader. Inquam Photos

Tudorel Toader a avut o reacţie ironică la adresa preşedintelui Iohannis, care a caracterizat raportul de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, drept „complet neadecvată”.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit raportul privind activitatea managerială la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi consideră că cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, este "complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor europeni". Preşedintele îi cere din nou demisia lui Tudorel Toader.

În replică, Tudorel Toader are o reacţie ironică la adresa preşedintelui.

”Nimic nou sub soare: Presedintele ne spune mai intai faptul ca nu il va revoca pe A. Lazar apoi va citi raportul primit de la Ministerul Justitiei !”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că „modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendenţios şi denotă intenţia acestuia de a subordona politic procurorii“. 

„Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt duşmanii societăţii. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societăţii şi în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esenţial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistraţi să nu îşi piardă încrederea în capacitatea societăţii româneşti de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justiţiei de revocare a Procurorului General întăreşte convingerea Preşedintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgenţă din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligaţia de a proteja ordinea de drept, libertăţile şi drepturile cetăţenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent şi eficient“, a susţinut peşedintele Iohannis. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite