Tribunalul Bucureşti revocă pentru a doua oară controlul judiciar în cazul Sorinei Pintea. Decizia poate fi contestată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a revocat din nou, joi, măsura controlului judiciar instituit pe numele fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, judecată pentru luare de mită. Este pentru a doua oară când instanţa de fond consideră că fostul demnitar poate fi judecat fără nicio măsură preventivă în dosarul de corupţie, o soluţie asemănătoare fiind pronunţată pe 18 mai, dar infirmată câteva zile mai târziu.

„În baza art. 348 alin. 1 Cod proc. pen., cu aplic. art. 207 alin. 7 Cod proc.pen., rap. la art. 207 alin. 5 Cod proc.pen. revocă măsura preventivă a controlului judiciar privind pe inculpata Pintea Sorina. Cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi. 02.07.2020”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată de procurori la instanţa ierarhic superioară. 

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, judecată pentru luare de mită, a rămas cu măsura preventivă a controlului judiciar, după ce Curtea de Apel Bucureşti a infirmat pe 22 mai soluţia de revocare dispusă de Tribunalul Bucureşti.

Sorina Pintea, prinsă în flagrant cu mita

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

 „Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în incinta unităţii medicale pe care o conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparţin inculpatei”, susţine DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite