Tribunalul Bucureşti, explicaţii cu privire la reţeaua wi-fi cu slogan anti-PSD: Nu avem internet. Orice justiţiabil poate numi hotspot-ul cum doreşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul.
Foto Adevarul.

Tribunalul Bucureşti a precizat miercuri, după ce Flavia Teodosiu, avocatul lui Sevil Shhaideh, a anunţat sesizarea CSM privind reţeaua wi-fi "M**PSD" identificată în instanţă, că niciun angajat nu a configurat un hotspot cu un astfel de titlu şi că orice justiţiabil poate numi reţeaua cum doreşte. De altfel, instituţia nu are wi-fi.

„Niciun angajat al Departamentului IT al Tribunalului Bucureşti nu a configurat/definit un hotspot cu o astfel de denumire. De asemenea, Departamentul IT al Tribunalului Bucureşti nu are în administrare echipamente care să permită configurarea unei reţele publice WI-Fi. La nivelul Tribunalului Bucureşti nu a existat şi nu există o reţea publică wireless WLAN-WI-FI. O reţea precum aceea din fotografiile afişate se poate configura cu ajutorului unui smartphone/laptop cu router, de către orice persoană aflată în interiorul/vecinătatea Tribunalului Bucureşti, care are posibilitatea să o denumească oricum doreşte”, a explicat preşedintele Tribunalului Bucureşti, judecătorul Laura Radu, citat de Mediafax.

Magistratul a mai atras atenţia că o reţea wireless este o reţea fără fir, locală, extinsă pe arii limitate, în funcţie de echipamentele folosite şi de puterea acestora. totodată, este folosit un spectru de frecvenţe radio care nu are nevoie de licenţă, deci nu necesită aprobare pentru utilizare/emitere.

„Evenimentul se poate repeta atât timp cât se permite intrarea în incinta tribunalului cu tehnologie informatică în genţi, poşete sau buzunare. Subliniem că monitorizarea justiţiabililor în clădire sau în vecinătate, din acest punct de vedere, este practic imposibilă şi excede competenţelor Departamentului IT al Tribunalului Bucureşti. Evenimentul este regretabil, mai ales că politica de securitate a Tribunalului Bucureşti nu permite angajaţilor ca prin acţiunile lor să încerce să compromită protecţia sistemelor informatice şi de comunicaţii, iar aceştia nu trebuie să desfăşoare, deliberat sau accidental, acţiuni care pot afecta confidenţialitatea, integritatea şi disponibilitatea informaţiilor de orice tip în cadrul sistemului iinformatic al Tribunalului Bucureşti”, mai arată preşedintele Tribunalului Bucureşti.

Flavia Teodosiu, avocatul fostului vicepremier Sevil Shhaideh, prezent marţi la primul termen din dosarul „Belina” a acuzat Tribunalul Bucureşti de lipsă de imparţialitate pe motiv că una din reţelele wireless active în sala de judecată e denumită după celebrul slogan M**PSD. Experţii IT spun însă că există posibilitatea ca o reţea wireless mobilă (hotspot) cu această denumire, să fi fost creată de oricine din sala de tribunal.

„Cum aş putea eu să apar un demnitar PSD într-o instanţa a căreia reţea publică de internet este un slogan anti-PSD?", a declarat Flavia Teodosiu pentru publicaţia luju.ro, cunoscută că fiind apropiată de narativul anti-justiţie al actualei puteri.

Ea a declarat că va sesiza Inspecţia Judiciară cu privire la acest incident. „Voi sesiza CSM şi Inspecţia Judiciară în legătură cu acest incident. Este inadmisibil. Cum aş putea eu să apar un demnitar PSD într-o instanţa în care o reţea publică de internet afişează un slogan anti-PSD? Orice persoană are dreptul la o instanţa imparţială şi independenţa, astfel cum prevede articolului 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului", a spus Flavia Teodosiu, care îl apără în instanţă şi pe Liviu Dragnea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite