UPDATE Eroare la decizia de condamnare: Sorin Oprescu a primit de fapt 5 ani şi 4 luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu unde ar fi trebuit să adauge la pedeapsa cea mai mare, de 4 ani , un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală însumând de fapt 5 ani şi 4 luni de închisoare, şi nu 4 ani şi 4 luni cum se arată în documentul citit în sala de judecată.

"În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an şi 4 luni. În final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani şi 4 luni închisoare", se arată în decizia care conţine eroarea, potrivit digi24.

Ştirea iniţială 

Tribunalului Bucureşti l-a condamnat, luni, la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pe fostul primar Sorin Oprescu, în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupţie. Decizia poate fi atacată în apel. 

Procurorii au cerut închisoare cu executare.

 Fostul primar al Capitalei a declarat, în faţa instanţei, în ultimul cuvânt, că dosarul a apărut pentru că el trebuia „să dispară”, arată hotnews.ro . „Susţin că s-a căutat cu lumânarea aprinsă, s-a mers pe ideea unei provocări continue de flagrant. Comandantul Arestului Central „beciul domnesc” ştia cu 12 zile înainte că trebuie să vină Oprescu. Oprescu trebuia să dispară. Din ce motive, eu intuiesc, dar nu am probe”, a spus Oprescu.

Sorin Oprescu este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit DNA, Oprescu este acuzat că a primit 25.000 de euro la locuinţa să din Ciolpani, de la Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, care la rândul său este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipiului Bucureşti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.

“La data de 5 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de primar al municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Popa Bogdan Cornel şi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăţi comerciale (denunţători în cauză), în legătură cu un contract de execuţii lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Prin această conduită, primarul Municipiului Bucureşti nu a făcut altceva decât să «valideze» activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii Stanca Cristian şi Popa Bogdan Cornel, dar şi menţinerea acestuia din urmă în funcţia de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilităţii numirii sale ca director la ALPAB, deşi ştia că acesta comite infracţiuni de corupţie”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite