Trenul cu copii care a fost blocat timp de 9 ore într-un câmp a mai staţionat încă trei ore într-o pădure din cauza unei defecţiuni la frâne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu a declarat că nu poate să se pronunţe încă pe cazul accidentului de la Feteşti Foto shutterstock
Premierul Florin Cîţu a declarat că nu poate să se pronunţe încă pe cazul accidentului de la Feteşti Foto shutterstock

Trenul care a fost miercuri noapte blocat timp de 9 ore în câmp, în care se află 30 de copii, a mai staţionat şi joi într-o pădure după ce a rămas fără frâne.  Trenul a fost deblocat de către o a treia locomotivă trimisă în ajutor, după ce primele două s-au defectat.

Traficul feroviar a fost blocat pentru trei ore pe Magistrala 900 Craiova –Timişoara, din cauza trenului IR 1991, care se deplasa pe relaţia Mangalia –Timişoara, rămas imobilizat în staţia Valea Albă (jud. Mehedinţi), a anunţat joi seară Infotrafic. 

Trenul s-ar fi oprit într-o pădure din cauza unei defecţiuni la frâne, iar după ce locomotiva trimisă s-a stricat şi ea, a fost nevoie de o a treia pentru ca trenul să se pună în mişcare.

Mama unuia dintre copiii care se află în tren a vorbit la Antena 3 despre ceea ce s-a întâmplat.

”Iniţial cei de la CFR le-au spus în tren că deviază acest traseu de pe Bucureşti şi prima staţia în care vor opri este Videle, pentru că vorbisem prin cunoştinţe să le ducă copiilor mâncare şi apă în gară în Bucureşti. Au oprit în Bucureşti, deci n-au mai deviat traseul, iar acolo le-au dat un corn cu ciocolată şi o sticlă de apă. Au plecat mai departe, au ajuns undeva la 15 km de Drobeta Turnu-Severin, în localitatea Valea Albă, unde au rămas fără frâne şi sunt blocaţi de două ore din nou. A plecat din Drobeta Turnu-Severin o locomotivă către ei, care în momentul în care au făcut probele s-a defectat. Este inuman. Nu mai au nimic de mâncare.”, potrivit Antena 3,

Potrivit Infotrafic, trenul a plecat din Valea Albă în jurul orei 19.00 după ce a fost deblocat de a treia locomotivă trimisă în ajutor. O parte dintre copii au fost preluaţi de părinţi. Copiii ar fi primit în tot acest interval de 24 de ore câte un corn şi o sticlă de apă.

„Trenul IR 1991 Mangalia – Timişoara Nord a fost oprit în staţia Valea Albă din cauza defectării locomotivei. Trenul a fost pus în mişcare, cu o nouă locomotivă, în jurul orei 19:05. Facem menţiunea că în staţia Roşiori călătorii au primit apa şi croissant, în staţia Valea Alba pe perioada staţionării au primit apa, iar în staţia Turnul Severin vor primi apa si croissant. Siguranţa şi securitatea călătorilor nu a fost afectată”, a transmis CFR.

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat, joi dimineaţa, la Antena 3, că directorii CFR au încercat să găsească miercuri noaptea o soluţie pentru trenul blocat în câmp şi a reacţionat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluţie pentru cei 30 de copii care au stat opt ore în tren.

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu poate să se pronunţe încă pe cazul accidentului de la Feteşti, însă ar trebui să se poată face ceva ca pasagerii să nu stea zeci de ore în trenuri, mai ales că este caniculă. În legătură cu soluţii pentru pasagerii care aşteaptă în trenuri, între care copii care revin de la mare, premierul a declarat: „Să răspundă cei care se ocupă de acest lucru. Dacă oamenii au suferit de pe urma modului în care este administrată, ar trebui să răspundă ministerul de resort. Mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte. Soluţia este a celor care administrează sectorul respectiv”. Întrebat dacă îl va demite pe şeful CFR Călători, premierul a afirmat: „Să am toate informaţiile, să văd ce s-a întâmplat”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite