Trenul Bucureşti - Viena circulă doar până la Budapesta, după ce Ungaria a suspendat traficul feroviar spre Austria din cauza valului de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători anunţă că trenul Dacia 346 Bucureşti – Viena, cu plecare miercuri, la ora 14.00, din Gara de Nord va circula până la Budapesta, după ce administratorul de cale ferată din Ungaria a suspendat temporar traficul feroviar internaţional din Ungaria spre Austria, respectiv Europa de Vest.

„Administratorul de cale ferată din Ungaria a notificat astăzi, 03 septembrie, CFR Călători despre faptul că, din motive de siguranţă pentru pasageri, traficul feroviar internaţional din Ungaria spre Austria/Europa de Vest (Budapesta – Hegyeshalom  fr si Budapesta – Sturovo fr) este temporar suspendat. Astfel, trenul DACIA 346 Bucureşti – Viena,  cu plecare astăzi la ora 14.00 din Gara de Nord va circula până la Budapesta. De aici către frontiera Hegyeshalom  pasagerii pot circula numai cu trenurile din traficul intern al căii ferate din Ungaria (www.mavcsoport.hu)“, se arată într-un comunicat al CFR Călători. 

Compania feroviară precizează că cei care au bilete la trenurile internaţionale către aceste destinaţii si care vor  renunţa la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor neutilizate/pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport în vigoare, în traficul internaţional de pasageri pe calea ferată. 

CFR Călători a recomandat miercuri călătorilor din România care vor să ajungă cu trenul în vestul Europei să evite schimbarea trenului în Budapesta din cauza refugiaţilor care au ajuns în Ungaria. 

Marţi, Gara de Est din Budapesta a fost temporar închisă după ce aproximativ 3.650 de imigranţi au sosit în Viena în cursul zilei de luni, după ce s-au îmbarcat în trenuri cu plecare din Budapesta.

Compania ungară feroviară MAV a anunţat marţi că numai pasagerii cu „documente adecvate de călătorie“ - şi vize, dacă este cazul - vor avea acces în trenurile care asigură legături cu Europa de Vest, relatează MTI.

Compania a anunţat luni că sunt necesare bilete valabile pentru a urca în trenuri şi că poliţia este cea care decide dacă verifică paşapoartele şi alte documente de călătorie.

Sute de refugiaţi, marea majoritate din Siria, au urcat în trenuri către Germania.

MAV a anunţat marţi, într-un comunicat, că autorităţile au blocat marţi dimineaţa Gara Keleti, dar că traficul a fost reluat între timp.

Poliţia îi îndrumă pe pasageri, în această gară, prin căi de acces securizate, către ghişee pentru bilete de călătorie în străinătate, se mai arată în comunicat.

MAV, în cooperare cu poliţia, le permite numai călătorilor care prezintă „documente de identitate adecvate“ să cumpere bilete de tren pe rute către Occident, mai precizează compania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite