UPDATE Rezultatele celor trei români, suspecţi de coronavirus, plasaţi în izolare într-un spital din Republica Dominicană

UPDATE Rezultatele celor trei români, suspecţi de coronavirus, plasaţi în izolare într-un spital din Republica Dominicană

Coronavirsul a alarmat cetăţenii din mai multe ţări. FOTO Shutterstock

Trei cetăţeni români sunt izolaţi într-un spital din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo, unde li se fac analize pentru noul coronavirus, a declarat vineri ministrul sănătăţii din această ţară, Rafael Sanchez Cardenas, citat de agenţia EFE, scrie Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Potrivit presei locale, Ministerul Sănătăţii din această ţară a anunţat că testele celor trei români sunt negative.
 
Cei trei români sunt toţi bărbaţi, în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani. Potrivit agenţiei spaniole de presă, ei ar fi venit din Germania, cu o escală de cinci ore pe un aeroport neprecizat din Spania, potrivit sursei citate.
 
Unele publicaţii dominicane scriu însă că ei ar fi venit din Italia, altele scriu tot despre Germania, dar menţionează pentru această ţară bilanţul infecţiilor cu coronavirus din Italia, făcând aparent confuzie între cele două ţări.
 
Odată cu cei trei români a fost internat în acelaşi spital - Spitalul Militar Ramon de Lara - şi un cetăţean dominican care nu prezintă simptome, dar a avut contact cu ei. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, doi dintre românii internaţi prezintă simptome ce seamănă cu „o viroză gripală'”. „I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a precizat purtătorul de cuvânt. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: