Trei români au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de provenienţă olandeză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei cinci inculpaţi aranjaseră să cumpere din Olanda 10.000 de comprimate ecstasy
Cei cinci inculpaţi aranjaseră să cumpere din Olanda 10.000 de comprimate ecstasy

Doi cetăţeni olandezi şi trei români au fost reţinuţi pentru trafic de droguri. Procurorii DIICOT au stabilit că inculpaţii aranjaseră să procure din Olanda aproximativ 10.000 de comprimate ecstasy, destinate consumatorilor din Braşov.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Van Hulten Rudolf Thomas Marinus Maria (55 de ani), Schellekens Mark Adrianus Maria Johannes (36 de ani), cetăţeni olandezi şi Sava Vasilica (29 de ani), Chimir Cornelia (45 de ani) şi Pauliuc Florin Constantin (34 de ani), cetăţeni români, pentru trafic de droguri de mare risc si trafic internaţional de droguri de mare risc", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Cei trei români, sub coordonarea celor doi cetăţeni olandezi, au organizat procurarea din Olanda a cantităţii de aproximativ 10.000 de comprimate ecstasy şi introducerea drogurilor în România pe cale terestră.

Drogurile erau destinate comercializării către consumatorii de pe raza municipiului Braşov.

Valoarea drogurilor de mare risc este de 100.000 de euro.

Cercetările în cauză au fost efectuate impreuna cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Braşov.

Procurorii DIICOT vor solicita instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite