Trei membri CSM îi cer Liei Savonea să discute cazul judecătorului care a dat o sentinţă favorabilă lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei membri CSM îi cer şefei Consiliului, Lia Savonea, să pună în discuţia plenului oportunitatea sesizării Inspecţiei Judiciare în legătură cu activitatea judecătorului Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel Bucureşti, cunoscută pentru sentinţa favorabilă dată

Nicoleta Nolden a dat în ultima perioadă trei decizii puternic mediatizate: a menţinut în funcţie, după pensionare, un procuror din cadrul Secţiei Speciale-decizie întoarsă de Înaltă Curte; a menţinut în funcţie, după revocare, un secretar de stat la Ministerul de Interne-soţul unei inspectoare din cadrul Inspecţiei Judiciare; a anulat o decizie CSM care stabilea tragerile la sorţi ale completurilor de 5 judecători de la Înaltă Curte, o decizie folosită de  Liviu Dragnea pentru a cere anularea sentinţei la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive, scrie ziare.com.

   

Potrivit Europa Liberă, Nicoleta Nolden este colegă de complet de judecată cu Alina Ghica, vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, şi prietenă Liei Savonea, preşedintele CSM.  Potrivit unor surse judiciare citate de postul de radio, Nolden locuieşte mai mult în Germania, fiind căsătorita cu un cetăţean german. 

  

Cei trei membri CSM care îi cer Liei Savonea discutarea în plenul CSM a cazului judecătoarei Nicoleta Nolden sunt: Andrea Chiş, Bogdan Mateescu şi Mihai Bălan. 

  

Probabil cea mai mediatizată a fost decizia prin care Nicoleta Nolden a anulat pe 2 octombrie o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii şi două hotărâri ale Colegiului de Conducere a Înaltei Curţi, care vizau organizarea tragerilor la sorţi ale completurilor de 5 judecători. Motivul: Decizia CSM trebuia publicată în Monitorul Oficial, deoarece este vorba de un act administrativ cu caracter normativ. Asta în timp ce CSM doar a publicat hotărârea pe pagină de Internet a instituţiei. 

  

Decizia a fost invocată de avocaţii lui Liviu Dragnea pentru a depune o contestaţie în anulare, invocând că "instanţă nu a fost compusă potrivit legii" şi a fost motivată în timp record. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite