Trei manageri de spital, găsiţi în incompatibilitate sau conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei manageri de spital au fost găsiţi în incompatibilitate sau conflict de interese FOTO Mediafax
Trei manageri de spital au fost găsiţi în incompatibilitate sau conflict de interese FOTO Mediafax

Trei manageri de spital, din Reşiţa, Caraş-Severin şi din Predeal, au fost găsiţi în incompatibilitate şi respectiv conflict de interese de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Dumitru Secăşan, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 octombrie 2009 - 12 august 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local Reşiţa şi a obţinut venituri de natură salarială de la Aquacaraş S.A., Pieţe Reşiţa S.R.L. şi Asociaţia Dezvoltatorilor Intercomunitari - Intercom Deşeuri Caraş-Severin (în calitate de reprezentant în Adunarea generală a acţionarilor, în Consiliul de administraţie, în Comitetul de direcţie şi în Comisia de cenzori, potrivit fişelor fiscale aferente).

Secăşan a deţinut funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa în perioada 30 octombrie 2009 - 1 decembrie 2010, iar, începând cu data de 1 decembrie 2010, deţine funcţia de manager al spitalului. 

De asemenea, în perioada 19 iunie 2008 - 12 august 2014, el a deţinut şi funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Reşiţa.

Marius Alin Mihăescu, manager al Spitalului Orăşenesc Oţelu-Roşu, tot din Caraş-Severin, s-ar afla în stare în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 august 2012, întrucât deţine, simultan cu funcţia de manager, şi funcţia de administrator al S.C. Pack-Monaco S.R.L..

Mihăescu a fost numit în funcţia de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Oţelu-Roşu pe 30 august 2012, iar, începând cu data de 3 decembrie 2012, deţine funcţia de manager al spitalului. De asemenea, începând cu data de 5 decembrie 2007, el deţine şi funcţia de administrator al S.C. Pack-Monaco S.R.L.

Daniela-Simona Buricea, manager al Sanatoriului de Nevroze Predeal, ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât a semnat contracte de execuţie lucrări şi a aprobat achiziţionarea de bunuri şi servicii de la Jord Mobil Com S.R.L., respectiv Aldrex Cons S.R.L. (societăţi comerciale în cadrul cărora soţul acesteia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator), precum şi cu Termo Bunea S.R.L. şi Montano Euro Constil S.R.L. (societăţi comerciale în cadrul cărora ea a fost angajată în funcţia de contabil în perioada 1 aprilie 2008 - 1 aprilie 2013).

De asemenea, în perioada 2011 - 2013, soţul lui Buricea a obţinut prin intermediul societăţilor comerciale al căror administrator este un folos patrimonial în cuantum de 971.511 lei, iar Termo Bunea S.R.L. şi Montano Euro Constil S.R.L., societăţi comerciale în cadrul cărora Daniela Buricea a fost angajată în funcţia de contabil, au obţinut un folos patrimonial în cuantum de 113.772 de lei.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în perioada exercitării funcţiei de manager interimar al Sanatoriului de Nevroze Predeal, Buricea a semnat o serie de acte administrative prin care a creat un folos material rudelor sale de gradul I, respectiv fiul şi soţul, în cuantum de 73.062 de lei (venituri salariale), aceştia fiind angajaţi în cadrul sanatoriului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite