Trei lucruri pe care Dăncilă nu le ştie despre Republica Moldova

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă faţă cu Republica Moldova
Viorica Dăncilă faţă cu Republica Moldova

Astăzi are loc şedinţa comună a guvernelor României şi R. Moldova. Dacă premierul Dăncilă sau cineva din jurul ei ar avea expertiză pe zona românească de la est de Prut, această şedinţă ar avea importanţă. Însă, cum cunoaştem cu toţii adevărul, iată trei lucruri de care premierul Viorica Dăncilă trebuie să afle, exprimate plastic. Altfel, ne vom plictisi auzind de interconectări energetice şi rutiere care nu se mai fac niciodată

Pe scurt, Republica Moldova, ca parte a spaţiului unde trăiesc vorbitori de limba română ar trebui să fie formulat ca proiect unitar de ţară, mai ales în Anul Centenarului. Cum politicienilor noştri, pe lângă multe altele, le lipsesc viziunea şi curajul, ce trebuie să reţinem e că suntem ultimul stat din lume care susţine prostiile făcute de guvernul Republicii Moldova. Şi primul care l-a recunoscut pe harta lumii, prin nimeni altul decât Ion Iliescu.

Aşadar, pe înţelesul tuturor, mai ales a doamnei premier:

1. Nu te vor pe tine, ci banii tăi!

Nu este normal să susţinem un stat mafiot condus de Vlad Plahotniuc. Un stat care tocmai a fost tăiat de pe orice program de asistenţă macrofinanciară de către Uniunea Europeană. Deputaţii europeni au criticat Republica Moldova pentru că regresează în privinţa implementării standardelor democratice, într-o rezoluţie privind implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană adoptată de Parlamentul European săptămâna trecută cu 396 de voturi pro şi 76 împotrivă. Va urma reintroducerea vizelor.

Din cauza lipsei bunei-credinţe, a lipsei de experţi în luarea deciziilor şi a existenţei presiunii publice pe subiect, ce a făcut România în ultimii ani a fost să arunce bani pe fereastră, alimentând huzurul mafioţilor de la Chişinău şi susţinându-le statul. Banii contribuabilului român nu au mers către fraţii lui de peste Prut, şi chiar şi atunci când au mers, au fost mai mereu asumaţi de partidul de guvernământ.

Presiunea publică a venit din zona noastră, a societăţii civile (dacă e greu să ne identificaţi, doamna premier, noi suntem cei care au scris BASARABIA e ROMÂNIA peste tot). Iar noi cerem să sistaţi de urgenţă orice ajutor către guvernul central de la Chişinău. Liga Aleşilor Locali Unionişti, care grupează primăriile care au semnat declaraţii de Unire cu Ţara, pot reprezenta partenerii de dialog şi dezvoltare durabilă, dacă vrem să avem măcar şi o zonă prietenoasă cu România la est de Prut. Altfel, pentru mafioţii de la Chişinău suntem buni doar de plătit, ca la damele de companie. AJUNGE!

2. Dacă dragoste nu e, nimic nu e!

Acest articol este scris de un lider unionist care tocmai a primit o expulzare pe o perioadă de cinci ani în Republica Moldova. Nu mă aştept să cunoaşteţi acest aspect după cum o deputată de la dumneavoastră din partid nu cunoaştea ce înseamnă UNIONIST.

Ce pot să vă spun e că Ministerul de Externe condus de domnul Meleşcanu nu a reacţionat în niciun fel. Cunoscându-i mapa profesională şi convingerile personale, nu am aşteptări nici de la domnul Meleşcanu nici de la dumneavoastră. Însă alta e problema: în ultimele luni, mişcarea unionistă a fost persecutată grav în Republica Moldova, la nivelurile cele mai de bază în respectarea drepturilor la libera exprimare. Reprimarea unioniştilor va continua pe măsură ce alegerile din februarie 2019 se apropie, mergând până a le interzice sau bloca dreptul de a participa la ele: mai rău decât în perioada Voronin!

Şi vă întreb, pe dumneavoastră mai puţin, pe cititorii noştri mai mult: CE CĂUTĂM NOI ÎN REPUBLICA MOLDOVA? Dacă nu repararea unei nedreptăţi istorice comise împotriva poporului român? Dacă nu apărarea drepturilor cetăţenilor care se autoidentifică ca români? Foarte bine securiştii români puteau trata acest stat cum tratează alte state din împrejurime precum Serbia şi Ucraina, adică bussines ca de obicei. Ah, poate asta şi se întâmplă...

Până se clarifică statul român ce naiba vrea în Republica Moldova, vă reamintesc doamna premier o fază penibilă la care aţi participat: şedinţa solemnă din 27 martie 2018, şedinţă în care aţi citit de pe foaie un discurs învechit, în care nimeni nu mai crede: aşa-zisa integrare europeană a Republicii Moldova. Vă scriu asta nu cu ură şi nu cu gesturile obscene atât de uzitate de societatea noastră în ultima vreme, ci cu durere în suflet că veţi repeta acelaşi discurs prăfuit şi astăzi. 

Pe 27 martie nici măcar nu vă informase cineva ce avea să zică Dragnea la microfon!
iar Declaraţia, votată unanim de parlamentul României spunea aşa:

consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare şi afirmare a naţiunii române şi subliniem că acest act depinde de voinţa acestora

Atunci, pe noi, mişcarea unionistă, cine ne apără, doamna premier Dăncilă? AJUNGE!

3. Trimite DNA să meargă să îi ia!

Ştiu că nu este un slogan prea popular în rândurile voastre, ale politicienilor, de la Roşia Montană încoace. Dar hei, uitaţi, cred că acesta e singurul lucru care v-ar spăla păcatele. Unirea Basarabiei cu România este subiectul care i-ar fi spălat păcatele chiar şi liderului dumneavoastră spiritual, Ion Iliescu. 

Trimiteţi procurorii anti-mafie, doamna Dăncilă, scăpaţi de ei din România, mai scăpaţi şi de nişte personaje prost-văzute în cercurile dumneavoastră precum Codruţa Koveşi sau Monica Macovei (dacă Traian Băsescu nu a dus treaba până la capăt în Basarabia) şi reuşiţi, pentru prima oară în istorie să faceţi din România şi din Uniunea Europeană un model de succes, cu larg sprijin popular. Vă asigur că altfel nu vor avea o imagine bună nici securiştii noştri nici birocraţii de la Bruxelles. Şi vă jur că nici nu i-aş pomeni, dar e în joc şi viitorul meu şi al naţiunii mele:  

În Basarabia, pe pământuri româneşti, cu populaţie majoritar românească, pe banii contribuabilului român, domnesc nişte golani şi formează statul Republica Moldova care astăzi e anti-românesc.

AJUNGE!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite