Trei elevi au rămas nedistribuiţi în licee, la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma repetării procedurii computerizate, trei tineri n-au reuşit să mai prindă un loc la şcoala dorită. Doi sunt din Dolj şi unul din Giurgiu, potrivit portalului admitere.edu.ro.

Reprezentanţii inspectoratelor şcolare din cele două judeţe spun că totul s-a întâmplat din cauză că elevii au vrut neapărat la un anumit liceu, iar locurile s-au ocupat acolo după prima redistribuire. Aurelia Iliuţă, şef seriviciu la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, a declarat că Ionuţ Dumitru şi Marian F. Dobromir au vrut să se înscrie la Liceul Teoretic „Amărăştii de Jos”. Cei doi au rămas pe afară, însă, şi la a doua repartizare. „Vom analiza cazul şi vom vedea ce putem face pentru ei ca să-şi continue studiile, nu vor fi lăsaţi aşa”, a declarat Aurelia Iliuţă.


Şi în Giurgiu a avut loc un incident asemănător. „Am avut doi candidaţi care au concurat pentru Grupul Şcolar Călugăreni la a doua repartizare, dar a fost admis doar cel cu media mai mare”, spune Georgeta Stănescu, inspector general. În perioada 21-23 iulie va fi analizat acest caz special, iar elevul va fi primit într-o clasă, cel mai probabil, chiar cu depăşirea numărului limită de 30 de copii, mai spune Georgeta Stănescu.


674 de candidaţi au fost redistribuiţi luni, la nivel naţional, potrivit portalului admitere.edu.ro. Din totalul locurilor scoase la concurs de licee, 21.742 au rămas, însă, neocupate, din care cele mai multe în Iaşi, respectiv 1.018.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite