Patru cutremure au zguduit România în mai puţin de 24 de ore. Cel mai puternic s-a produs noaptea trecută şi a avut magnitudinea de 3,2 pe Richter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru cutremure au avut loc în ultimele 24 de ore în zona seismică Vrancea, trei dintre acestea producându-se într-un interval mai mic de patru ore. Primul a avut loc marţi după-amiază, iar celelalte trei s-au produs în noaptea de marţi spre miercuri. Cel mai mare seism a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter.

Mai exact, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), cel mai puternic s-a produs la ora 3.48, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, şi a avut o intensitate de 3,2. 

Acesta a avut loc la o adâncime de 128 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe au fost Vălenii de Munte (42 de kilometri), Covasna (48 de kilometri), Buzău (48 de kilometri), Mizil (51 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (51 de kilometri).

Tot noaptea de marţi spre miercuri, dar la orele 0.31 şi 0.55, au mai avut loc alte două cutremure, de 2,4 şi de 2,7 pe scara Richter.

De asemenea, marţi, la ora 17.33, în zona seismică Vrancea din judeţul Buzău a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter. 

Seismul a avut loc la o adâncime de 113 de kilometri, iar localităţile cele mai apropiate au fost Buzău (40 de kilometri), Râmnicu Sărat (43 de kilometri), Vălenii de Munte (46 de kilometri), Mizil (48 de kilometri) şi Covasna (55 de kilometri).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 pe Richter, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. 

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite