Trei dintre cei şase români răniţi în accidentul din Ungaria, duşi la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc săptămana trecută şi a cauzat moartea a trei români şi rănirea altor 18             FOTO: Mediafax
Accidentul a avut loc săptămana trecută şi a cauzat moartea a trei români şi rănirea altor 18             FOTO: Mediafax

Trei dintre ultimii şase cetăţeni români răniţi în accidentul de săptămâna trecută în Ungaria, sosiţi în ţară sâmbătă cu maşina pentru transport victime multiple din dotarea Ministerului de Interne, au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Ultimii şase cetăţeni români răniţi în accidentul de săptămâna trecută în Ungaria au fost transportaţi în ţară, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu un elicopter şi o maşină pentru transport victime multiple din dotarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cei trei răniţi sosiţi în ţară cu maşina MAI pentru transport victime multiple au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara, potrivit Mediafax. 

Victimele sunt din Galaţi, fiind vorba despre o fetiţă în vârstă de nouă ani, un tânăr de 22 de ani şi un bărbat de 57 de ani, toţi preluaţi de la trei spitale din Budapesta. Răniţii .

Pacienţi în stare stabilă

"Pe parcursul transferului de la Budapesta, cei trei pacienti au fost stabili, echilibraţi, constienţi, nu au pus niciun fel de probleme, astfel că nu a fost nevoie de nicio intervenţie. După ce vor fi investigaţi în cadrul UPU, vor fi transferaţi în secţiile de Chirurgie, Politraumatologie şi Chirurgie pediatrică", a declarat Vasile Gavrilă, medic UPU la Spitalul Judeţean Timişoara.

După încheierea investigaţiilor de la UPU, fetiţa a fost transferată la Spitalul de Copii din Timişoara, tânărul de 22 de ani, la Clinica de Chirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, iar bărbatul de 57 de ani, la Politrauma Casa Austria, clinică aparţinând tot Spitalului Judeţean din municipiu.

Răniţii vor fi îngrijiţi la Timişoara, iar în funcţie de evoluţia stării lor de sănătate ar putea fi transferaţi în următoarele săptămâni la Galaţi.

Ultimii răniţi aduşi în ţară

Şase dintre răniţii în accidentul din Ungaria de acum o săptămână au fost aduşi în ţară, sâmbătă, cu un elicopter, respectiv cu o maşină pentru transport victime multiple, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit sursei citate, un elicopter MI - 17 al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a aterizat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în Bucureşti, cu trei persoane rănite în accident.

„Ministerul Afacerilor Interne a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii un elicopter MI 17, pentru a aduce în ţară trei dintre răniţii din accidentul de săptămâna trecută, unul dintre ei fiind intubat. Toţi aceşti pacienţi vor fi duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Totodată, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din MAI a pus la dispoziţie o ambulanţă pentru victime multiple, care va aduce în ţară alţi trei pacienţi din acelaşi accident şi împreună cu ei va fi transportată o altă persoană, cu o sufierinţă cronică”, a precizat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Aducerea răniţilor în ţară a fost decisă pe baza avizului medical, în funcţie de starea lor de sănătate, a precizat MAI.

Accidentul s-a produs vinerea trecută, pe o autostradă din Ungaria, după ce un şofer de TIR bulgar a adormit la volan şi a intrat într-o coloană care se deplasa cu viteză redusă.

În urma impactului, trei români aflaţi într-un microbuz au murit, iar alţi 18 au fost răniţi. În urma accidentului în lanţ au mai fost rănite alte 15 persoane, de diferite naţionalităţi.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

UPDATE Şase persoane rănite în accidentul produs săptămâna trecută în Ungaria, aduse în ţară vineri

Ultimii şase cetăţeni români răniţi în accidentul de săptămâna trecută în Ungaria vor fi aduşi în ţară, vineri, cu un elicopter şi o maşină pentru transport victime multiple din dotarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

FOTO VIDEO Accident rutier grav produs lângă Budapesta: trei români morţi şi zeci de răniţi

11 dintre răniţii implicaţi în accidentul din Ungaria au ajuns la Bucureşti, aceştia urmând să fie internaţi în trei spitale din Capitală. Trei români au murit şi alţi 18 au fost răniţi într-un accident auto în care a fost implicat un microbuz cu număr românesc de înmatriculare. Accidentul a fost cauzat de un TIR cu numere de Bulgaria care mergea cu viteză excesivă.

Microbuz românesc implicat într-un accident grav în Budapesta. Administratorul firmei de transport: „Şoferul TIR-ului a adormit la volan”

Un microbuz românesc a fost implicat într-un accident cu trei morţi, în această dimineaţă, lângă Budapesta. Microbuzul se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi români. Din microbuz şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz au fost transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled.

Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria are licenţă din 2011

Firma care deţine autobuzul implicat în accidentul din Ungaria, în care trei români au murit şi 18 au fost răniţi, are licenţă din 2011, iar cei doi şoferi, în vârstă de 29 şi, respectiv, 45 de ani, au certificate profesionale de transport persoane, potrivit Ministerului Transporturilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite