VIDEO Mii de persoane au participat la Marşul Chitarelor în Bucureşti, organizat pentru comemorarea celor 65 de victime Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In memoriam Colectiv Sursa Facebook Rezistenţa Constanţa
In memoriam Colectiv Sursa Facebook Rezistenţa Constanţa

Câteva mii de persoane au participat, marţi seară, la marşul orgaizat în memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa în tragedia din Colectiv. „Marşul Chitarelor”, aşa cum a fost denumit evenimentul, a început de la ora 19.00, în Piaţa Unirii.

UPDATE Victimele tragediei de la Colectiv sunt comemorate şi la Cluj. Zeci de clujeni s-au adunat la Monumentul Memorandiştilor, unde au depus flori şi au format cuvântul „Colectiv” şi o inimă din candele. Mai mulţi tineri au purtat afişe cu chipurile celor care au decedat din cauza arsurilor suferite în clubul bucureştean.

UPDATE Peste 3.000 de persoane participă la marşul către Clubul Colectiv, în linişte, pentru a le aduce un omagiu victimelor incediului din 30 octombrie 2015. 

Oamenii au aprins torţe şi merg în ritmuri de chitară către Club, ţinând în mână flori, lumânări şi drapelul României.

UPDATE  Un număr de 65 făclii au fost aprinse în memoria celor care au murit în incendiul din club.

Sunt aproximativ 1000 de oameni la Piaţa Unirii, ei vor pleca în marş tăcut până la clubul Colectiv, unde mai mulţi tineri vor cânta la chitară.

***

Ştirea iniţială: „Marşul Chitarelor”, aşa cum a fost denumit evenimentul, este organizat de Asociaţia GTG 3010 şi va începe de la ora 19:00, în Piaţa Unirii. Participanţii vor pleca apoi într-un marş spre clubul Colectiv, unde vor putea aprinde lumânări şi depune flori în memoria tinerilor care au pierit în incendiu.

„Muzica atinge coarda sensibilă a sufletului fiecărui om. Toţi o avem. Poate nu este vizibilă, dar ştim că există. Când sufletul se înalţă ne ajutăm de coarde de chitare şi vorbim cu ei. Atunci ştim că toţi cei 65 ne ascultă. La sfârşit de octombrie cântăm împreună.”, scrie Asociaţia GTG 3010.

Traficul va fi restricţionat în Bucureşti, marţi seară, pentru marşul comemorativ, a anunţat Brigada Rutieră a Capitalei.

Între orele 18.30 - 19.30, oamenii se vor aduna în Parcul Unirii, pe trotuarul dinspre magazinul Unirea, iar între orele 19.30 - 20.30, se vor deplasa pe traseul: Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersecţiei Bd. I.C. Brătianu cu Bd. Unirii, Pod Şerban Vodă, Splaiul Unirii, str. Bucur, Piaţa Bucur.

Traficul rutier va fi închis şi reluat progresiv pe traseul de desfăşurare al marşului, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul PMB şi al Brigăzii Rutiere.

Anul trecut, în jur de 1.000 de persoane au participat la marş, iar când au ajuns în faţa clubului Colectiv au aprins lumânări în memoria victimelor şi au cântat la chitare.

Marţi, 30 octombrie, se împlinesc 3 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite