Transportatorii trec la proteste în ianuarie, nemulţumiţi de ministrul Şova şi de noile reglementări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor a pus pe butuci întreg sectorul de transport rutier, în mandatul de aproape un an al lui Lucian Şova, astfel că transportatorii rutieri autohtoni se pregătesc de ample proteste în ţară şi în Europa, a anunţat, sâmbătă, Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

„Activităţile Ministrului Şova în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri şi de pasageri, dublate de incompetenţa în ceea ce priveşte infrastructură rutieră au dus în derivă unul din cele mai importante sectoare economice, cu un aport în PIB de aproximativ 7%. Consiliul Miniştrilor de Transport din statele membre UE a adoptat, la data de 4 decembrie a.c., poziţia privind reforma sectorului transporturilor rutiere. Singurul Ministru care s-a abţinut a fost Şova, în timp ce toţi ceilalţi miniştri din ţările cele mai afectate de acest pachet, au votat împotriva. Abţinerea României prin poziţia Ministrului demisionar Şova reprezintă, în opinia FORT, un act de trădare fără precedent în istoria transporturilor rutiere autohtone”, susţin cei de la FORT într-un comunicat.

Liberalizarea pieţei europene de transport marfă a condus la acapararea unui număr semnificativ de clienţi de către transportatorii rutieri autohtoni, în special în ţările vest europene, fapt ce a generat infuzie de valută pentru bugetul de stat, potrivit FORT, citat de hotnews.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite