UPDATE Transportatorii anulează protestul de joi. Şi sindicaliştii din Sănătate renunţă la greva japoneză programată vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Confederaţei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) au anunţat că anulează protestele programate pentru joi, iar protestele anunţate în faţa Guvernului săptămâna viitoare depind de dezbaterea de la Ministerul Transporturilor (MT).

UPDATE Greva japoneză care era programată vineri în sistemul de sănătate şi pichetarea Ministerului Sănătăţii nu vor mai avea loc. Decizia a fost luată de federaţia Solidaritatea Sanitară după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că va relua discuţiile pe marginea contractului colectiv de muncă. 

Sindicaliştii spun însă că rămâne de rezolvat situaţia revendicărilor care intră în responsabilitatea Ministerului Muncii şi că aşteaptp un răspuns de la ministru Olguţa Vasilescu la invitaţia la dialog pe care i-au transmis-o, pentru rezolvarea pe cale amiabilă a problemelor.

COTAR renunţă la proteste

COTAR anunţă, printr-un comunicat de presă, că patronatele din transportul rutier au decis să anuleze protestul programat pentru joi, 4 octombrie, până săptămâna viitoare, după dezbaterea publică a Ordinului 980/2011, se scrie într-un comunicat de presă transmis miercuri seara de COTAR. Iniţial, Brigada Rutieră a Capitalei anunţase restricţii în trafic din cauza protestului COTAR. 

„Dezbaterea este programată marţi, 9 octombrie, la Ministerul Transporturilor. În funcţie de rezultatele acesteia, transportatorii vor decide dacă vor depune cereri pentru a protesta în faţa sediului Guvernului, urmând ca, simultan, să fie sistate toate cursele regulate din ţară”, notează comunicatul.

„Ministerul Transporturilor vrea să schimbe regulile jocului în timpul jocului. Nu a făcut niciun efort pentru a elimina pirateria din acest domeniu, dar face toate demersurile pentru a elimina transportatorii care funcţionează legal, în condiţiile actuale ale pieţei, deşi toţi au câştigat licitaţiile respectând condiţiile impuse de lege. Nu înseamnă decât a aduce pe altcineva în locul celor care au investit deja în parcurile auto actuale”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, potrivit comunicatului. 

Proiectul de Ordin de ministru pentru schimbarea regulilor de atribuire a licenţelor de transport rutier de persoane va intra marţi în dezbatere publică, însă „cei care nu sunt implicaţi în sectorul transporturilor rutiere nu cunosc problemele din acest domeniu şi pot fi uşor păcăliţi de lobbyiştii care încearcă să scape de firmele care activează acum pe această piaţă”.

„Modificarea legislativă s-ar putea face doar dacă se va aprecia că este imperativ necesar acest lucru, în raport cu condiţiile economice reale, cu interesele imediate ale beneficiarilor serviciilor de transport, ale transportatorilor şi ale statului român. Modul de lucru actual al ministerului apare ca pripit si nejustificat”, apreciază Ştefănescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite