Traian Băsescu şi Vladimir Putin au discutat despre principalele aspecte ale relaţiei bilaterale, în cadrul Summitului de la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin şi Traian Băsescu - Arhivă FOTO Mediafax
Vladimir Putin şi Traian Băsescu - Arhivă FOTO Mediafax

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit, vineri, cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Milano, în cadrul Summitului Asia-Europa (ASEM), anunţă preşedinţia Rusiei într-un comunicat, potrivit Mediafax.

„Vladimir Putin a avut o întrevedere cu preşedintele României, Traian Băsescu, aceştia discutând despre principalele aspecte ale relaţiei bilaterale”, precizează Kremlinul.

Preşedintele român, alături de mai mulţi lideri din întreaga lume, participă la Summitul Asia-Europa, desfăşurat joi şi vineri în oraşul din nordul Italiei.

Vladimir Putin s-a întâlnit la Milano cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, de asemenea cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, precum şi cu premierul japonez Shinzo Abe.

În cadrul summitului au fost prezenţi ministrul de Externe al Australiei, preşedintele Franţei, premierul italian Matteo Renzi, cât şi doi lideri europeni: preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele în funcţie al Consiliului European, Herman Van Rompuy.

În urma unei discuţii cu preşedintele ucrainean, Vladimir Putin a recomandat Comisiei Europene să ajute financiar Kievul pentru a se putea aproviziona în continuare cu gaz rusesc.

„Partenerii europeni trebuie să ofere sprijin Ucrainei, pentru a ajuta la rezolvarea problemei restanţelor”, a declarat Putin.

În acelaşi context, liderul de la Kremlin a spus că „nu există riscuri majore” privind alimentarea cu gaze naturale a statelor europene, avertizând însă că tranzitul prin Ucraina poate fi „riscant”.

Vladimir Putin a mai declarat, în cadrul summitului de la Milano, că preţul actual al unui baril de petrol (80 de dolari) nu este o „tragedie” pentru bugetul Federaţiei Ruse.


Citeşte şi:

Vladimir Putin recomandă Uniunii Europene să ajute Ucraina pentru a achita restanţele la gaze

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, recomandă Uniunii Europene să ofere asistenţă financiară Ucrainei pentru a permite reaprovizionarea acestei ţări cu gaz rusesc, relatează AFP.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Petro Poroşenko la Milano

Preşedintele rus s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, la Milano, unde lideri europeni şi asiatici s-au reunit pentru a participa la un summit UE-Asia.

ANALIZĂ România, o insulă în mijlocul oceanului de interese politico-economice ale Rusiei

„Dragă frate Vladimir, poporul sârb este mândru că tu porţi cea mai înaltă distincţie sârbă”, i-a spus ieri preşedintele Serbiei lui Putin, când l-a decorat. Bulgarii au dat jos guvernul care a încercat să se opună voinţei Kremlinului privind transportul de gaze pe teritoriul Bulgariei. Viktor Orban încheie afacere după afacere cu Rusia. Estul Ucrainei vrea să se alipească Rusiei. Puterea oligarhilor ruşi sau rusofoni în Moldova încheie cercul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite