Traian Băsescu a fost întâmpinat cu proteste la cununia civilă a Elenei cu Bogdan Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns sâmbătă, cu puţin timp înainte de ora 12.00, la Primaria Sectorului 2 al Capitalei, la braţ cu fiica sa, Elena, care s-a căsătorit cu Bogdan Ionescu. La  intrarea în sediul primăriei, Traian Băsescu a fost întâmpinat de un grup de protestatari care scandau "Demisia!", "Demisia!".

Îninte de ora 12.00, aproximativ 100 de protestatari li s-au alăturat zecilor de bucureşteni care veniseră să-i vadă pe fiica prneşedintelui şi pe soţul său la cununia civilă. Între protestatari şi curioşii adunaţi în Parcul Obor - unde îşi are sediul Primăria Sectorului 2 - au avut loc şi câteva incidente - îmbrânceli şi apostrofări  -, "potolite" prin intervenţia jandarmilor trimişi să asigure ordinea publică în zonă. 

În momentul în care Traian Băsescu a apărut la braţ cu Elena Băsescu şi cu soţia sa, oamenii au început să huiduie şi să scandeze ”Demisia!” şi ”Hoţii!”. ”Nu e în regulă. Băi, şi aicea şi i-a pus”, a comentat şeful statului, care a fost totuşi aplaudat de câteva persoane.

La finalul cununiei civile care a durat aproximativ 10 minute, preşedintele şi soţia sa, Maria Băsescu, au ieşit primii din clădirea primăriei şi au fost întâmpinaţi din nou de un cor de huiduieli.

Şeful statului a aruncat mulţimii un trandafir alb şi, în pofida busculadei create de protestatari, de curioşi, de  forţele de ordine şi de jurnalişti, el a ţinut să se îndrepte spre cei care protestau şi să îi salute, făcându-le cu mâna.Traian Băsescu a urcat apoi în maşină, fără a face nicio declaraţie.

La scurt timp, au ieşit şi mirii, care au fost şi ei huiduiţi. 

Cununia religioasă, la Sfântul Spiridon cel Nou

Mezina preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, se va cununa religios cu Bogdan Ionescu, sâmbătă, la ora 18.00, la Biserica Sfântul Spiridon cel Nou din centrul Bucureştiului. Evenimentul va fi sărbătorit apoi la Palatul Snagov, într-un cort special amenajat în grădina acestuia. Naşii sunt Aura-Mari Mustea-Şerban şi Răzvan Mustea-Şerban (fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ungureanu - n.r.).

La altar, mireasa va fi însoţită, conform tradiţiei românesti, de o singură domnişoară de onoare şi de un singur cavaler de onoare, respectiv, verişoara sa primară, Raluca Băsescu, şi prietenul mirelui, Codin Maticiuc.

Potrivit unui comunicat de presă al celor doi miri, la nuntă vor participa aproximativ 600 de persoane, prieteni şi cunoştinte ale lor, ale părintilor lor şi ale naşilor. Meniul ales conţine, printre altele, caviar, pastă de jambon, sărmăluţe în foi de viţă şi de varză, costiţă, mămăligă, smântână, ruladă de curcan, pulpă de viţel.

"Aranjamentele florale şi decoraţiile sunt simple, am ales flori de grădina, trandafiri, bujori şi hortensii în tonuri de roz fane, culoarea-tematică a întregului eveniment", se arată în comunicatul celor doi, care precizează că verighetele au un design simplu, din aur rose, fără diamante şi au costat împreuna 500 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite