Traian Băsescu, citat la Curtea Supremă privind redeschiderea unui nou dosar: „Parchetul General îmi face un program destul de alert”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, fostul preşedinte al României FOTO Eduard Enea
Traian Băsescu, fostul preşedinte al României FOTO Eduard Enea

Traian Băsescu s-a prezentat, joi, la Curtea Supremă, după ce a fost citat pentru a fi audiat privind o cerere a Parchetului General de redeschidere a unui dosar penal ce-l vizează pe fostul preşedinte.

Traian Băsescu a declarat, joi, că este vorba despre o plângere făcută în 2007 pentru fals în declaraţii după ce a anunţat că, în cazul în care va fi suspendat, va demisiona „în cinci minute”, lucru care nu s-a întâmplat. 

„Dacă eşti comandat pe o navă, se spune că înfrunţi orice furtună. Acum este vorba despre o plângere depusă de o persoană care a cerut să fiu anchetat pentru fals în declaraţii pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute şi nu am demisionat. Acum, parchetul general a cerut redeschiderea acestui dosar”, a spus Băsescu joi, la Curtea Supremă.

Întrebat ce părere are despre faptul că este chemat tot mai des în instanţă (miercuri a fost audiat la Judecătoria Sectorului 5), acesta a spus că Parchetul General îi face un program „destul de alert”.

„Parchetul General îmi face un program destul de alert. Nu este o fericire, dar mă voi supune oricărei solicitări a instanţe. Citaţia pentru astăzi (joi - n.r.) mi-a venit ieri la ora 16.30!, a mai precizat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a fost şi miercuri în faţa instanţei unde a fost audiat privind cererea procurorilor de redeschidere a dosarului privind răpirea jurnaliştilor români în Irak.

După ce Traian Băsescu nu a mai fost preşedintele României şi nu a mai beneficiat de imunitate, procurorii au cerut magistraţilor redeschiderea mai multor dosare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite