Traian Băsescu: ANAF, Protecţia Consumatorului şi Autoritatea Sanitar Veterinară sunt ale partidelor. SRI suplineşte funcţionarea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF), Organizaţia pentru Protecţia Consumatorului şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în loc să fie instituţii ale statului de drept, sunt ale partidelor, astfel că sunt „evazionişti buni şi evazionişti răi”. Acesta a adăugat că SRI trebuie să suplinească funcţionarea acestor instituţii.

Şeful statului a precizat, la dezbaterea organizată sâmbătă, la Bucureşti, de Fundaţia Mişcarea Populară (FMP), că toată lumea, inclusiv ziariştii, spun „funcţionează justiţia, funcţionează statul de drept".

„Da şi nu. Pentru că justiţia nu este totuşi emblema absolută a statului de drept. Emblema absolută a statului de drept este atunci când toate instituţiile funcţionează”, a continuat Traian Băsescu.

El a dat ca exemplu intervenţia Serviciului Român de Informaţii (SRI) în „Reţeaua cărnii II”.

„De ce a trebuit să afle SRI şi să pună sub supraveghere o reţea de carne expirată? Pentru că OPC şi ANSVSA, în loc să fie instituţii ale statului de drept sunt instituţii ale partidelor”, a adăugat şeful statului, explicând că, imediat ce se schimbă Guvernul, sunt puşi în fruntea acestor instituţii „clienţii politici”.

El a arătat că, de aceea, „sunt contrabandişti răi şi buni, evazionişti răi şi buni, evazioniştii lor şi evazioniştii noştri”.

„Şi sunt zeci de astfel de exemple. La fel se întâmplă cu ANAF. Când ne schimbăm, schimbăm tot şi în teritoriu, şi la centru şi, iar, unii sunt de controlat, alţii nu”, a mai spus preşedintele.

„Un stat de drept nu înseamnă numai statul în care-i arestezi pe evazionişti prin informaţii de la SRI şi anchete ale procurorilor, statul de drept înseamnă că toate instituţiile funcţionează, îşi fac treaba şi nu se ajunge la nivelul la care venim în CSAT şi spunem că evaziunea a ajuns la nivelul în care a devenit problemă de siguranţă naţională şi dăm prin hotărâre a CSAT unei structuri de securitate naţională, unei structuri militarizate, sarcina să suplinească funcţionarea unor instituţii”, a mai spus Traian Băsescu.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

SRI: „Reţeaua cărnii“, o problemă de securitate naţională

Zece persoane au fost reţinute în dosarul „Reţeaua cărnii“ în care sunt anchetaţi şi mai mulţi producători mari de pe piaţa de carne autohtonă. De altfel, joi, procurorii au continuat audierea membrilor celor două grupări infracţionale organizate suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă.

Nouă tone de carne de porc expirată de anul trecut au fost găsite într-un depozit din Ghimbav

Cele nouă tone de picioare de porc expirate din luna august a anului 2013 au fost descoperite într-un depozit frigorific din Ghimbav.

Acţiune de proporţii la nivel naţional. Mari producători de pe piaţa de carne din România, implicaţi într-o reţea internaţională de evaziune fiscală

Peste 102 percheziţii la care participă câteva sute de poliţişti, procurori şi jandarmi au loc astăzi în Bucureşti şi în 18 judeţe din ţară în cazul unei reţele ai cărei membri sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani prin comerţ ilegal cu carne. În plus, suspecţii sunt acuzaţi că ar fi livrat în magazine tone de produse din carne alterată. Producători celebri de pe piaţa din România sunt implicaţi în reţea.

Mafia cărnii a ajuns şi în judeţul Ialomiţa. Avicola Slobozia şi locuinţa directorului Dumitru Stănoiu, percheziţionate la comanda DIICOT

Scandalul naţional al cărnii expirate scoasă la vânzare a ajuns şi la Slobozia. În urma percheziţiilor domiciliare pe care le-au demarat ieri, procurorii DIICOT au trecut şi pe la sediul Avicola SA şi locuinţa directorului unităţii. Există suspiciuni despre faptul că societatea este implicată în reţeaua care distribuia alimente din carne alterate.

Dosarul „Reţeaua cărnii”. Omul de afaceri Justin Paraschiv a fost eliberat din arest

Omul de afaceri Justin Paraschiv va fi cercetat în libertate după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au admis miercuri recursul acestuia împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti care respinsese iniţial cererea de eliberare din dosarul în care acesta este acuzat de evaziune fiscală. Decizia este definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite