Tragedia din Oneşti. Negociatorul Poliţiei a ajuns la faţa locului după două ore. Una dintre victime a încercat să scape. Filmul intervenţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul Gheorghe Morosan din Oneşti
Criminalul Gheorghe Morosan din Oneşti

Tot mai multe detalii apar despre tragedia de la Oneşti, unde un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament pe care ulterior i-a ucis cu un cuţit. Discuţiile cu poliţiştii au durat mai bine de 4 ore, timp în care atacatorul ar fi cerut să i se aducă actul prin care a pierdut apartamentul în care a avut loc crima, o cameră de filmat şi suma de 300.000 de euro.

Potrivit unor surse din interiorul anchetei, una dintre victime ar fi încercat să scape şi să îl atace pe bărbat, moment în care acesta a început să îi înjunghie pe cei doi muncitori.

Muncitorii, un bărbat de 36 de ani şi colegul lui de 52 de ani, au venit luni dimineaţă în apartament pentru o renovare. Agresorul ar fi fost anunţat de vecini că sunt în apartament iar acesta ar fi intrat peste ei, i-a culcat la pământ şi i-a legat cu coliere de plastic de mâini. Soţia sa se afla şi ea în bloc, la etajul patru, de unde îl informa constant pe bărbat.

Primul apel la 112 a fost făcut în jurul orei 12:00, telefonul fiind dat chiar de atacator. Acesta le-a transmis poliţiştilor că i-a sechestrat pe cei doi muncitori şi că i-a legat. Atacatorul era nemulţumit că pierduse apartamentul în instanţă. De altfel, acesta publicase în 2018 o înregistrare video, în care ameninţa că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se dă curs la plângerile penale numeroase pe care le făcuse. „Cu armă de foc voi face dreptate”, transmitea acesta.

Echipele de poliţie ar fi ajuns la faţa locului în câteva minute, însă au decis să cheme un negociator de la Bacău, care a ajuns după mai bine de două ore de la apel, în jurul orei 14:45, potrivit surselor Digi24.

Atacatorul le-a solicitat poliţiştilor documente ale instanţei prin care a pierdut apartamentul, suma de 300.000 de euro şi o cameră de filmat, potrivit unor surse din anchetă. 

În tot acest timp, bărbatul se afla pe balcon, între cele două victime legate, de unde a discutat pentru câteva ore cu forţele de intervenţie.

„Bag cuţitul în ei”

Imaginile surprinse arată o atitudine degajată a poliţiştilor, în timp ce bărbatul ameninţă că „bag cuţitul în ei”. Acesta ameninţa că nu se linişteşte până nu vede hotărârea judecătorească în baza căreia a pierdut apartamentul. „Nu mă liniştesc deloc, nu mă calmez deloc”, le transmite forţelor de ordine.

Potrivit martorilor, poliţiştii stateau lângă bloc şi „nu se simţea de parcă ar fi încercat să îl calmeze”. Poliţiştii râdeau „de parcă îşi spuneau glume”, susţine un martor. 

Surse din anchetă au declarat pentru digi24.ro că momentul care a declanşat dubla crimă a fost când unul dintre muncitori ar fi încercat să acţioneze pentru a se salva şi l-a lovit pe agresor cu piciorul. În acel moment, negociatorii poliţiei ar fi adus deja documentul solicitat de agresor şi camera de filmat pe care ar fi solicitat-o acesta. „Totul părea că merge ok”, susţin sursele citate. 

„Interveniţi!”

Lovit de muncitorul sechestrat, atacatorul l-a înjunghiat pe acesta în inimă, victima murind pe loc. A urmat a doua victimă, pe care a înjunghiat-o cu 8 lovituri de cuţit. Bărbatul a murit la spital. Cei doi nu au avut nicio şansă să se apere, fiind legaţi cu mâinile la spate. A fost şi momentul în care, după 5 ore de la apelul telefonic la 112, forţele de ordine au decis să intervină.

În imaginile suprinse de martori se aude comanda „Interveniţi!” şi se văd poliţişti care aleargă spre intrarea blocului.

Intervenţia a avut loc în jurul orei 17:00 când poliţiştii au forţat uşa blocată cu o scară. Au spart cu berbecul uşa şi au tras în bărbatul agresor care avea în mână cuţitul cu care i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. 

Bărbatul a fost rănit în picior şi în abdomen şi se află internat în spital. Soţia agresorului a fost reţinută pentru complicitate. Potrivit primelor informaţii, femeia se afla la etajul patru al aceleiaşi clădiri, cu un etaj mai sus faţă de apartamentul groazei. Poliţiştii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic.

Citeşte şi:

Cine sunt victimele criminalului din Oneşti: „Silviu era orfan de mamă de la trei ani“

Cum ameninţa public criminalul din Oneşti, în urmă cu doi ani, că-şi va face dreptate cu arma VIDEO

Cine este criminalul din Oneşti care i-a omorât pe cei doi muncitori VIDEO

Cazierul criminalului de la Oneşti: condamnări pentru furt, vătămare corporală gravă. În Italia a condus beat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite