Tragedia din Colectiv. Ziua a 12-a. Numărul morţilor a ajuns la 51. Basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, a murit în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul tragic în cazul victimelor din Clubul Colectiv a crescut din nou, miercuri, numărul morţilor ajungând, astfel, la 51, după ce doi pacienţi transportaţi duminică în Marea Britanie şi-au pierdut viaţa. Miercuri seara, s-a stins din viaţă, în Franţa, şi basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu.

UPDATE  21.15 Basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, a murit miercuri seară. În cursul acestei zile, el fusese transportat în Franţa, unde urma să continue tratamentul. Alex Pascu a murit însă pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat înainte de ora 19.30. Avea 33 de ani.

UPDATE 16.50 Faptele pirotehnicianului Viorel Zaharia şi ale patronilor firmei care a furnizat artificiile din Colectiv trebuie reprimate şi dezavuate, ca exemplu clar pentru oricine ar considera că legile sau rigorile sociale sunt mai prejos de propria sa persoană, arată insanţa în motivarea arestării acestora. Aşa a motivat Judecătoria Sectorului 4 arestarea preventivă pentru 30 de zile a Danielei Niţă, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, a directorului societăţii, Cristian Niţă, şi a pirotehnicianului Viorel Zaharia.

Astfel, în motivarea deciziei, judecătorul de drepturi şi libertăţi arată că "în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Zaharia Viorel a montat artificiile în mod necorespunzător". De asemenea, în documentul citat, se menţioneaz că Viorel Zaharia "prin modalitatea evident iresponsabilă de acţiune, cu ocazia montării mijloacelor pirotehnice, a creat un pericol extrem de ridicat pentru siguranţa persoanelor care se aflau la eveniment, pericol concretizat în producerea efectivă a incendiului care a avut urmări dezastruoase".

UPDATE Cristian Popescu Piedone poate părăsi arestul. Aşa a decis astăzi magistratul Luchian Constantin Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti. 

UPDATE 15.20 CNA a primit aproximativ o sută de sesizări privind modul în care televiziunile au reflectat tragedia din clubul Colectiv, printre aspectele semnalate numărându-se şi prezentarea unor imagini cu persoane aflate în suferinţă şi nerespectarea zilelor de doliu naţional.

Astfel, CNA va analiza, în şedinţa de joi, modul în care televiziunile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1 au reflectat incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv din Bucureşti.

UPDATE 13.50 Premierul interimar a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei Executivului, că bugetul Sănătăţii va primi 26,3 milioane lei, sumă provenită din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, banii fiind destinaţi spitalelor din Bucureşti care tratează răniţii în incendiul de la clubul Colectiv.

UPDATE 12.23 Potrivit medicului Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, unul din pacienţii gravi internaţi în spital va fi transferat, miercuri, la o clinică din Franţa. Este vorba despre basistul trupei Godbye to Gravity, Alex Pascu.

UPDATE 10.50 Vlăduţ Roberto Andy, al doilea rănit din Marea Britanie, internat într-un spital din Chelmsford, murit miercuri, chiar în ziua în care împlinea 19 ani. 

Potrivit Digi24, tânărul avea arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi a făcut complicaţii renale şi digestive. Astfel bilanţul persoanelor decedate în urma tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 50.

UPDATE 09.50 Câteva ore înaintea lui a decedat şi Elena Niţu, transferată tot în Marea Britanie, în Liverpool, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Avea 18 ani şi era elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic "A.D. Xenopol" din Capitală.   

Cei doi se aflau printre cele nouă persoane transferate duminică noaptea cu un avion NATO în spitale din Marea Britanie.

Acum, 103 răniţi sunt internaţi în spitale din România şi din străinătate. Din cei 36 de pacienţi transferaţi peste hotare, şapte nu au mai putut fi salvaţi. 

Mai exact, în spitalele din ţară sunt internate 72 de persoane astfel: 

 - Spitalul de Arşi -14 pacienţi

 - Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienţi

 - Spitalul Grigore Alexandrescu –6 pacienţi

 - Spitalul Sfântul Ioan – 5 pacienţi

 - Spitalul Elias – 6 pacienţi

 - Spitalul Militar Central - 7 pacienţi

 - Spitalul Sfântul Pantelimon- 2 pacienţi

 - Spitalul de Urgenþã din Bucureşti - 6 pacienţi

 - Spitalul Universitar- 8 pacienţi

 - Spitalul Dimitrie Gerota- 2 pacienţi

 - Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi

 - Spitalul CC Iliescu – 1 pacient

35 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate:

Austria – 2 persoane în stare stabilă

Belgia – 8 persoane în stare stabilă (toţi sunt programaţi în aceastã săptămână la intervenţii chirurgicale)

Olanda – 8 persoane, din care 2 decese şi 6 persoane în stare stabilã

Germania - 4 persoane- 2 persoane care au plecat pe cont propriu şi 2 persoane transferate în cursul zile de ieri

Marea Britanie – 9 persoane, din care 3 decese şi alte 6 persoane în stare stabilă

Norvegia – 1 persoană în stare stabilă

Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoană în stare stabilă şi o persoană în stare instabilă transferată în ATI.  

În seara incendiului petrecut pe data de 30 octombrie la clubul Colectiv din Bucureşti au decedat 26 de persoane, o alta pierzându-şi viaţa în drum spre spital. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 23 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri dimineaţă, la 50.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală, iar dintre acestea, 35 au fost transferate la spitale din străinătate. Din păcate, şapte dintre pacienţii transferaţi au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda şi unul în drum spre Elveţia.

Marţi seară, în spitalele din Capitală erau încă internate 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 în stare critică şi gravă, alţi 29 de pacienţi fiind spitalizaţi în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elveţia şi Germania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite