Tragedia din Colectiv. Bilanţul tragediei a ajuns la 59 de morţi. Un tânăr internat la Spitalul „Sfântul Ioan“ a murit sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu in clubul colectiv

Tragedia din Colectiv. Bilanţul persoanelor care au murit în urma incendiului din Colectiv a ajuns sâmbătă la 59, după ce medicii au confirmat decesul unui tânăr de 25 de ani internat la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti.  Băiatul avea arsuri pe mai bine de jumătate din suprafaţa corupui, iar în unele zile a făcut complicaţii renale şi digestive, iar medicii nu au putut să îl mai salveze.

Potrivit unor surse medicale, tânărul care a murit se numeşte Alexandru Mihai Iancu, avea 25 de ani şi era internat în stare critică la Spitalul „Sfântul Ioan“.

Vineri, la trei săptămâni de la tragedia care a avut loc în clubul Colectiv, a murit Andreea Ştefan, o tânără în vârstă de 28 de ani din Vâlcea, transferată la o clinică din Germania de la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală.

Potrivit unui centralizator al Ministerului Sănătăţii, sâmbătă dimineaţă mai erau internaţi în spitalele bucureştene 40 de răniţi în clubul Colectiv, dintre aceştia zece în stare critică şi gravă. 

Un incendiu a izbucnit pe 30 octombrie în Clubul Colectiv, în timpului concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity. Circa 400 de persoane erau prezente la acest eveniment. 

Tragedia din Colectiv. Au fost deschise trei dosare penale

În urma tragediei din Colectiv au fost deschise trei dosare penale, unul instrumentat de procurorii Parchetului General şi două de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Primul dosar îi vizează pe cei trei patroni ai clubului Colectiv, acuzaţi de omor din culpă şi vătămare corporală din culpă. Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv pe 3 noiembrie. 

Anchetatorii au arătat că cei trei, deşi au dat o declaraţie pe proprie răspundere că vor respecta limita maximă de 80 de locuri pe scaune, au încălcat obligaţia, în seara zilei de 30 octombrie intrând, într-un spaţiu de 425 de metri pătraţi, aproximativ 400 de persoane.

De asemenea, în acest caz sunt vizaţi pirotehnistul care a aprins artificiile în Colectiv şi patronii firmei care le-a furnizat. Aceştia au fost arestaţi preventiv pe 7 noiembrie, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a eliberat pe aceştia pe 18 noiembrie, cei trei urmând să fie cercetaţi în arest la domiciliu.

Fostul primar Piedone, patru zile în arest preventiv

Pentru că existau suspiciuni de corupţie în modul în care a fost autorizat Clubul Groazei, o parte din anchetă a fost preluată de DNA. În cel de-al doilea dosar au fost inculpaţi fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi două funcţionare. Piedone şi cele două funcţionare au fost arestaţi pe 7 noiembrie, însă pe 11 noiembrie au fost eliberaţi.

Bănuiţi de corupţie sunt şi inspectorii ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov care, deşi au controlat clubul Colectiv, ar fi ascuns neregulile. Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ca urmare a unei decizii definitive de sâmbătă a Curţii de Apel Bucureşti.

Pentru că ISU este instituţie militară, cei doi inspectori fac obiectul unui dosar instrumentat de procurorii militari din cadrul DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite