UPDATE Tragedia din Colectiv. Bilanţul a ajuns la 62 de decese. Reconstituirea incendiului se va face într-un laborator care reproduce spaţiul din club

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul persoanelor care au murit în urma tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 62
Numărul persoanelor care au murit în urma tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 62

Încă o persoană rănită în urma incendiului din Clubul Colectiv a murit, marţi dimineaţă, astfel că numărul celor decedaţi a ajuns la 62. Este vorba despre o tânără pe nume Roxana Boghian care era internată la Spitalul de Arşi. Tot marţi, patronii clubului Colectiv sunt audiaţi la Parchetul General.

UPDATE Experţii INSEMEX vor face, miercuri, un experiment judiciar în dosarul privind incendiul din Colectiv, într-un laborator care va fi amenajat ca la momentul incendiului din club, cu acelaşi tip de burete pus pe stâlpi şi cu mobilier asemănător, pentru a stabili exact unde a izbucnit incendiul şi cum s-a propagat focul, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Acest experiment judiciar reprezintă faza finală a expertizei Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani în dosarul de ucidere şi vătămare corporală din culpă deschis de Parchetul instanţei supreme după incendiul din 30 octombrie.

La experiment vor fi prezenţi experţi INSEMEX Petroşani, procurori, poliţişti şi pompieri.

Urmare a experimentului, anchetatorii vor şti dacă artificiile au cauzat aprinderea bureţilor de antifonare din club şi incendiul care a urmat.

Laboratorul va fi amenajat ca la momentul producerii incendiului din club, vor fi folosite acelaşi tip de artificii, acelaşi tip de burete şi va fi amplasat mobilier într-un mod cât mai asemănător, pe baza imaginilor şi videoclipurilor recuperate de anchetatori.

Cine este Roxana Boghian, cea de-a 62-a victimă de la Colectiv

Marţi dimineaţă, Roxana Boghian a murit la Spitalul de Arşi din Capitală. Aceasta era în stare critică, după cum a declarat pentru adevarul.ro şeful ATI al unităţii sanitare, doctorul Adrian Stănculea. Potrivit acestuia, tânăra, care era internată pe secţia de terapie intensivă, avea arsuri pe o mare parte din suprafaţa corporală.

Roxana Boghian împlinise 26 de ani în luna noiembrie şi de câţiva ani era fotograf de concerte, însă era pasionată şi de fashion. Ea era cunoscută în mediul artistic sub numele de Shimmaya, având două conturi pe Facebook dedicate activităţii sale profesionale - Shimmaya Noctem şi Shimmaya LIVE Photography.

Pritenii o descriu ca fiind o fire veselă şi sociabilă, mereu dornică să capteze cele mai bune instantanee.

„Mereu în primele rânduri pentru a capta cele mai bune poze, Roxana Boghian Elena (cunoscută pe facebook şi sub numele de Shimmaya) este una din victimele Colectiv. Pasionată de fotografia de concert, dar şi de fashion, Roxana este o fire veselă, mereu optimistă şi sociabilă", este mesajul postul de contul creat pe Facebook „Ajutor Colectiv”, prin care se cer donaţii pentru victimele incendiului din 30 octombrie.

image

Starea victimelor, în atenţia Guvernului

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 18 de persoane mai sunt internate în spitalele din Capitală, una dintre acestea fiind în continuare în stare critică.

Concret, la Spitalul de Arşi mai sunt internaţi 3 pacienţi, la Spitalul „Bagdasar Arseni“ – 2, la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ – 3, la Spitalul Elias – 2, la Spitalul Militar Central – 4, la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3, iar la Spitalul „CC Iliescu“ – un pacient.

Starea răniţilor din Colectiv este în atenţia Guvernului, asta pentru că premierul şi ministrul Sănătăţii au discutat cu rudele victimelor transferate în Belgia pentru tratament, iar la întâlnire au participat şi reprezentanţi ai unor ONG-uri implicate în sprijinirea victimelor tragediei.

Câţi răniţi mai sunt în străinătate

În acelaşi timp, 39 de răniţi au fost transferaţi în unităţi sanitare din străinătate, iar în acest moment acolo mai sunt internate 22 de persoane. Astfel, în Austria au fost transferaţi cinci pacienţi dintre care unul a murit, doi sunt în stare stabilă, iar doi au fost externaţi.
 

În Belgia au fost transferate opt persoane care se află în stare stabilă, în Olanda – opt, dintre acestea două au murit, patru sunt în stare stabilă, iar două au fost externate.

În Germania au fost transferaţi  cinci pacienţi răniţi în Colectiv, dintre care doi sunt în stare stabilă, iar trei au murit.

În Marea Britanie au fost transferate nouă persoane, dintre care trei au murit, patru se află în stare stabilă, iar două au fost externate, Norvegia – o persoană care a fost externată, în Israel – trei persoane: un deces şi două persoane sunt în stare stabilă.

Tragedia din Colectiv: Bilanţul a ajuns la 62

Un incendiu a izbucit în clubul Colectiv pe 30 octombrie, în timpul concertului Goodbye to Gravity. Circa 400 de persoane erau în acel moment la eveniment.

26 de persoane au murit imediat după tragedie, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 35 de persoane au murit în spitale din ţară şi din străinătate, numărul victimelor ajungând marţi la 62.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite