Traficant de limuzine, reţinut când încerca să fugă din ţară cu avionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţist lovit de un minor agresiv cu cătuşele în cap în timp ce încerca să-l imobilizeze Foto

Ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Furturi Auto au reţinut un traficant de maşini de lux chiar în momentul în care acesta încerca să plece din ţară cu avionul. Este vorba de  un bărbat de 39 de ani, care acum este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi uz de fals.

Cercetările au fost declanşate în luna aprilie a acestui an, când o persoana care achiziţionase un autoturism de lux, în valoare de 170.000 lei s-a prezentat pentru omologarea şi autentificarea acestuia, moment în care s-a constatat că autoturismul figurează ca sustras din Germania, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat.

Din investigaţii şi  activităţile criminalistice şi operative a rezultat faptul că plăcuţele montatate aparţineau unui alt autoturism, iar documentele de identitate ale maşinii erau falsificate.

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale s-a stabilit ca atât autoturismul, cât şi plăcuţele şi documentele de identificare auto provin din săvârşirea unor infracţiuni de furt de pe teritoriul Germaniei.

Imediat după vânzarea autoturismului, bărbatul în cauză ar fi părăsit teritoriul ţării.

În urma exploatării cu operativitate a unei informaţii, bărbatul a fost depistat ieri, în timp ce se pregătea să plece din România cu o cursă aeriană.

În baza mandatelor de percheziţie emise de instanţă, ieri 28.08.2020 au fost efectuate două percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri şi plăcute de înmatriculare.

Bărbatul a fost condus la audieri, ulterior fiind dispusă măsura reţinerii.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Furturi Auto, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi uz de fals, precizează Poliţia Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite