Traficant de droguri, depistat în urma unei acţiuni româno-portugheze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii din România şi Portugalia au colaborat pentru o operaţiune de tip ENFAST
Poliţiştii din România şi Portugalia au colaborat pentru o operaţiune de tip ENFAST

În urma colaborării dintre poliţiştii români şi portughezi, în cadrul unei operaţiuni de tip E.N.F.A.S.T., a fost depistat un bărbat urmărit internaţional pentru infracţiuni cu droguri. În momentul reţinerii, acesta a prezentat poliţiştilor portughezi documente de identitate false.

La data de 24 februarie a.c., în urma unei operaţiuni E.N.F.A.S.T., declanşată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu Biroul Urmăriri al I.P.J. Iaşi, în cooperare cu echipa F.A.S.T. a Poliţiei Naţionale din Portugalia, a fost depistat şi reţinut, în oraşul Lisabona, un bărbat, de 41 de ani, cetăţean român.

Acesta era urmărit internaţional de autorităţile judiciare române, întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse 10 ani închisoare, pedeapsă aplicată de Tribunalul Iaşi, pentru săvârşirea de infracţiunilor de trafic ilicit de droguri şi substanţe psihotrope.

Bărbatul este condamnat pentru că, în perioada 2004-2005, a vândut, în repetate rânduri, rezină de cannabis.

Persoana în cauză a fost arestată în Lisabona-Portugalia, în momentul reţinerii prezentând poliţiştilor portughezi documente de identitate false. Faţă de acesta a fost declanşată procedura de predare în favoarea autorităţilor române.

* * *

        

E.N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) înglobează toate structurile naţionale de „Urmăriri” , pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte localizarea, arestarea şi predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

Reţeaua ENFAST a devenit operaţională la data de 1 octombrie 2012 şi permite cooperarea directă între structurile operative din cadrul poliţiilor naţionale ale statelor membre ale U.E.,  în toate aspectele legate de găsirea şi arestarea urmăriţilor internaţional.

Scopul proiectului ENFAST este acela de a spori gradul de securitate în interiorul Uniunii Europene, prin creşterea eficienţei în activitatea de urmărire şi arestare a infractorilor  urmăriţi internaţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite