HARTĂ Plecarea transportului agabaritic pe ruta Bucureşti-Borş a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două transporturi agabaritice vor trazita România în aceste zile       FOTO Adevărul
Două transporturi agabaritice vor trazita România în aceste zile       FOTO Adevărul

Două transporturi agabaritice, unul de 420 de tone, iar celălalt de 80 de tone vor tranzita România zilele acestea şi le vor da bătăi de cap şoferilor care vor pleca până pe 2 august la drum spre Portul Olteniţa sau spre Vama Borş.

UPDATE Potrivit unor surse, au apărut nişte schimbări de ultimă oră, iar transportul care trebuia să plece la ora 22 de la depoul IMGB, pe ruta Bucureşti-Borş, a fost reprogramat.

"Din cauza unor probleme, încă mai avem de demontat nişte fire şi trebuie să ne asigurăm că totul este în ordine pentru a putea să dăm drumul transportului. Din ce cunoaştem noi, ar trebui să plece două transporturi agabaritice marţi seara, însă rămâne de văzut cum va decurge întreaga operaţiune", a declarat sursa citată. 


Potrivit informaţiilor Direcţiei Rutiere, primul astfel de transport, cel de 80 de tone, va pleca luni seară, la ora 22.00, de pe Centura Bucureştiului destinaţia finală fiind Vama Borş. Oficiali ai Direcţiei Rutiere susţin că trecerea convoiului nu va bloca circulaţia rutieră prin zonele pe care le tranzitează, respectiv Autostrada Bucureşti- Piteşti  (A1), Piteşti-Râmnicu Vâlcea (DN7) şi Râmnicu Vâlcea –Sibiu (DN7) şi Bihor.

„La o viteză  de 60-70 km la oră estimăm în 24 de ore să ajungem la destinaţie“, au precizat oficiali de la Direcţia Rutieră. „Nu a fost nevoie să luăm măsuri de restricţionare a traficului“, au mai explicat sursele citate.

TRANSPORTUL  DE 420 DE TONE VA BLOCA CIRCULAŢIA

Cel de-al doilea transport agabaritic va pleca în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.00, pe ruta I.M.G.B. – Centura Bucureşti – DN4 – Frumuşani – Budeşti- Olteniţa port

„Transportul are masa totală de 420 de tone, lungimea de 45,50 metri, lăţimea de 10,50 metri şi înălţimea de 11,30 metri şi va fi însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Ilfov şi Călăraşi. Ţinând cont de greutatea transportului, pe anumite porţiuni circulaţia rutieră ar putea fi restricţionată temporar“, au explicat surse din cadrul poliţiei.

Totodată, convoiul va fi însoţit şi de echipe Enel. „În funcţie de situaţia de pe traseu, vor decupla de la reţea consumatorii pentru a trece transportul. Întreruperile nu vor fi decât de câteva minute şi doar dacă va fi cazul“, au precizat reprezentanţii Enel.

d
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite