Peste 30.000 de turişti şi-au petrecut minivacanţa de Paşte pe litoral. Traficul rutier de pe Autostrada Soarelui va fi monitorizat  şi din elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiali ai Poliţiei Constanţa susţin că, potrivit estimărilor din aceste zile, peste 30.000 de turişti şi-au petrecut minivacanţa pe litoral. La întoarcerea spre casă, pentru evitarea ambuteiajelor în trafic, conducătorilor auto le sunt recomandate o serie de rute ocolitoare.


„Având în vedere faptul că minivacanţa este la final, iar cei peste 30.000 de turişti care, potrivit estimărilor, s-au aflat pe litoral în perioada premergătoare şi prima zi de Paşte, dar şi în zilele de 1 şi 2 mai, urmează să revină în localităţile lor de domiciliu, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa vin în sprijinul acestora cu o serie de recomandări cu caracter preventiv, pentru ajungerea la destinaţie în siguranţă“, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Gelu Manolescu.

Rute ocolitoare dinspre litorals pre Bucureşti

Astfel, turiştii care părăsesc sudul litoralului cu destinaţia Bucureşti pot alege una din următoarele variante pentru evitarea blocajelor în trafic: Vama Veche - 2 Mai- Mangalia (DN39) - Agigea - A2 - Bucureşti; Vama Veche - 2 Mai - Mangalia (DN39) - Eforie - Constanţa - Murfatlar - Medgidia - Cernavodă - A2 - Bucureşti.

Celor care părăsesc nordul litoralului de la Constanţa cu destinaţia Bucureşti, poliţiştii le recomandă unul din traseele Constanţa - A4 - A2 - Bucureşti; Constanţa - DN2A - Hârşova - Slobozia - Drajna - DN21 - A2 - Bucureşti.


„Pentru fluidizarea traficului şi pentru a preveni accidentele care se pot produce pe fondul vitezei excesive şi al depăşirilor neregulamentare, poliţiştii rutieri vor acţiona pe tot parcursul zilei de luni pe drumurile naţionale din Constanţa: DN 3, DN 22C, DN2A, DN 22, DN 38 şi DN 39, în timp ce traficul rutier de pe Autostrada Soarelui va fi supravegheat cu ajutorul unui elicopter“, susţin reprezentanţi ai poliţiei.

Aglomeraţie mare şi la frontieră

La rândul lor, poliţiştii de frontieră îi sfătuiesc pe turiştii care au petrecut sărbătorile în staţiunile bulgăreşti de la Marea Neagră ca la revenirea în ţară să folosească, pe lângă Vama Veche, şi punctele de frontieră de la Negru Vodă şi Ostrov, pentru a evita situaţia creată vineri, când, pe sensul de ieşire din ţară s-au creat cozi de câţiva kilometri în Punctul de Trecere a Frontierei TF Vama Veche.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite