Tovarăşul Sassu rezolvă impasul!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă mai amintiţi de tovarăşul Sassu? Nu, nu de acel tovarăs Sassu foarte simpatic, jucat de de inegalabilul Toma Caragiu într-o fabuloasă schiţă teveristică, preocupat la culme de viitorul şi de situaţia matrimonială a tovarăşei Rozalia şi a tovarăşului Măcinoiu, interpretaţi absolut remarcabil de Marin Moraru şi de Valy Voiculescu-Pepino.

Nu. Eu vă întreb dacă îl mai ţineţi minte pe tov. Alexandru Sassu, din 1992 deputat  al Partidului Democrat, cel  din vremea lui Petre Roman, şi eşuat ceva mai încolo la bază. Adică în PDSR-ul odinioară al lui Ion Iliescu, partid aflat astăzi în totala subordine a lăudatului de către revista Sputnik, pe nume Liviu Nicolae Dragnea.

Pentru fidelitatea lui faţă de înaltele idealuri ale social-democraţilor români, dl. Sassu, altminteri inginer de profesie, a fost numit, graţie voturilor majorităţii pesediştilor din Parlamentul României, preşedinte-director general al TVR. A rezistat dl. Sassu destul de multişor în funcţie, între iunie 2007 şi martie 2010,  a creat acolo tot felul de canale în scop propagandistic,  gen TVR 3 şi TVR Info, a fost parte în înscenarea cunoscută sub numele de Caltaboşul (Statul paralel, desigur, acelaşi pe care îl denunţă acum PSD-ul de care dl. Sassu este legat trup şi suflet), a comis noian de ingerinţe politice în activitatea editorială până când, în fine, a contribuit la debilitarea financiară a instituţiei, a angajat generos tot felul de inşi recomandaţi de cine trebuia până când a fost trimis frumuşel la plimbare.

După tot felul de experienţe mediatice eşuate, dar bine remunerate ( a încasat şi 15.000 de euro pe lună dându-i repauzatului întru Domnul Dinu Patriciu iluzia că îl face peste noapte mogul media) dl. Sassu a devenit părerolog pe la televiziuni care mai de care mai dubioase şi deocheate. Îndeosebi la România tv a fugarului Sebastian Ghiţă.

„Unde o fi tovarăşul Sassu? Ce o mai fi făcând tovarăşul Sassu?” s-a întrebat în vremea din urmă, precum odinioară tovarăşul Măcinoiu, preşedintele-director general al TVR, d-na Doina Gradea? E oare posibil ca un ins de o asemenea  valoare să fie doar şomer de lux, participant oarecare la dezbateri ori chiar înghesuit în gradene la România tv? Nu mai sunt oare atâţia şomeri de lux recuperaţi  şi recompensaţi cu funcţii de conducere de însăşi doamna Gradea care ştie pe propria ei piele ce înseamnă şomajul? Nu are partidul nevoie de oameni, de cadre de nădejde care să-i facă politica în TVR? Şi uite aşa, de câteva zile încoace, dl. Alexandru Sassu a devenit angajat al TVR. Din câte se spune, dl. Sassu ar urma să se ocupe-aţi ghicit!- de restructurarea salariaţilor. Aşa a scris marţi pagina de media. Miercuri, conducerea TVR a sărit ca arsă. Tovarăsul Sassu sau, mă rog, dl. Sassu, ar fi angajat pe termen determinat şi nu se ocupă de restructurare, ci de evaluare. Se zice că ar fi vorba despre un proiect mai amplu de evaluare a salariaţilor. Care nu ar avea însă nici o legătură cu vreo posibilă restructurarea Bună şi aceasta. Bună şi evaluarea. Dar pentru ce anume? „În ce scop, tovarăşi? ” Ca să-l citez iar pe Toma Caragiu.

Să observăm că, după scandalul Gradea- Dârvariu, pe de o parte, Dragoş Pătraru, pe de cealaltă, am constat o suspectă libertate de expresie la Telejurnal. Doamnei Gradea i-a cam fost teamă să le mai dea dispoziţii pe linie de partid reporterilor, s-a temut să îi mai cheme la ordine chiar şi pe şefii verificaţi politic Oana Popescu şi Dorin Muntean. Că nu se ştie cine, Doamne fereşte! Cine mai are prin buzunare vreun reportofon buclucaş!

Or, ceea ce s-a spus liber, de o lună încoace, la emisiunile informative ale TVR nu are cum să fie pe placul d-lui Liviu Dragnea. Şi asta ar putea să ducă, Doamne fereşte! la concedierea doamnei Gradea! Nu e mai bine ca salariaţii TVR să trăiască cu frica licenţierii, să devină niţeluş mai controlaţi la vorbă, să redescopere deliciul autocenzurii şi nu e încă şi mai bine ca de ea să se ocupe îndeaproape un ins marca PSD? Este. Aşa că tovarăşul Sassu a fost chemat degrabă.

Drept pentru care tovarăsul Sassu rezolvă impasul!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite