Torţionarul Vişinescu vrea întreruperea executării pedepsei pe motive medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti ia în discuţie marţi cererea de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale formulată de torţionarul Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat.

Alexandru Vişinescu execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii.

La termenul din 4 august, instanţa a solicitat dosarul medical al acestuia de la Spitalul Penitenciar, la cel din 18 august a fost solicitat un raport de expertiză medico-legală, iar la termenele din 12 septembrie, 22 septembrie şi 12 octombrie, 9 noiembrie, cauza a fost amânată pentru că acest raport  nu sosise încă de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovic, potrivit News.ro.

La termenul din 18 august avocatul lui Vişinescu a depus dosarul medical al clientului său, după care judecătorul a pus în discuţie efectuarea expertizei medico-legale care să precizeze dacă Vişinescu suferă de o boală care nu poate fi tratată în regim de detenţie.  

Apărătorul acestuia a declarat că este de acord cu această expertiză şi a mai precizat că la acel moment, fostul comandant de penitenciar are nevoie de însoţitor permanent.

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat definitiv, în 10 februarie 2016, la 20 de ani de închisoare în dosarul în care a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii, decizia fiind o premieră din punct de vedere judiciar. Vişinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani în urmă.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe Vişinescu că, în perioada 1956-1963, când a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a luat măsuri de persecutare a deţinuţilor politici încarceraţi.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite