Tone de deşeuri descoperite în Sinteşti: amenzi de peste 350.000 de lei. Într-o curte se dezmembra un autobuz VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook/Garda de Mediu
Foto Facebook/Garda de Mediu

Garda de mediu a descoperit tone de deşeuri în comuna Sinteşti de lângă Bucureşti. Inspectorii de mediu spun că aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte şi că nimeni nu răspunde pentru acestea. Într-o curte era un autocar parţial dezmembrat.

Robert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a spus că la ampla acţiune în Sinteşti-Ilfov au participat peste 120 de oameni în teren de la Garda de Mediu, jandarmerie şi de la poliţie.

Au fost date „12 amenzi în valoare totală de 350.000 lei, s-au confiscat 12 tone de metal şi 3 tone de cauciucuri şi cea mai mare captură a fost un autocar parţial dezmembrat găsit într-o gospodărie.” 

Acesta a precizat că deşeurile au fost identificate cu o dronă care este folosită pentru descoperirea în timp real a zonelor unde sunt gunoaie necontrolate.

„Urmează la începutul anului viitor să montăm un sistem de camere de supraveghere în Vidra şi în Jilava, acolo unde sunt arderi în mod uzual", a mai spus Robert Thuma.

„Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte şi nimeni nu răspunde”

 Garda de Mediu a scris pe pagina de Facebook că „În această zonă, aproape fiecare curte este un depozit de deşeuri metalice, iar câmpurile sunt transformate în gropi de gunoi.".

„Aici, toată lumea cumpără şi vinde pe persoană fizică, fără nici o problemă şi profită de faptul că legislaţia actuală nu le permite autorităţilor să confişte mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de provenienţă. 

Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte şi nimeni nu răspunde pentru scurgerea uleiului de pe sol sau activitatea neautorizată. Le dăm amenzi, confiscăm ce e pe domeniul public, apoi ei o iau de la capăt cu toate ilegalităţile. Echipele mixte de control au ajuns în zonă, de la primele ore ale dimineţii, şi după o supraveghere a întregii zone, cu drona Consiliului Judeţean Ilfov, au descins în mai multe puncte importante din localitate, din care pleacă cele mai multe din deşeurile incendiate pe câmpuri”, a declarat Comisarul General al GNM, Marioara Gătej.

VIDEO

Cea mai importantă „captură" a fost un autocar parţial dezmembrat, descoperit într-o curte.

Pe lângă acesta au mai fost confiscate şi multe tone de metale feroase, printre care şi un cuptor rotativ pentru topire şi peste 500 de kg de materiale neferoase şi mai mult de 3 tone de de anvelope pregătite pentru incendiere pe câmpurile din imediata vecinătate a localităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite