Toate unităţile de învăţământ, la control sanitar imediat după începerea anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zi de şcoală, la clasa I
Prima zi de şcoală, la clasa I

Ministerul Sănătăţii cere inspectorilor sanitari de la Direcţiile de Sănătate Publică să controleze dacă şcolile îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare pentru a primi copiii, începând de a doua zi după deschiderea anului şcolar.

În perioada 18 – 27 septembrie, toate şcolile, internatele şi cabinetele medicale vor fi verificate. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor să se asigure că sunt îndeplinite toate condiţiile igienico-sanitare corespunzătoare, precum şi de faptul că se respectă calendarul de imunizare. Toate şcolile vor  fi verificate, atât în mediul urban, cât şi cele din mediul rural.

"Ca în fiecare an, organizăm aceste controale în unităţile de învăţământ, dar şi în cabinetele medicale şcolare pentru a şti care sunt condiţiile igienico-sanitare la debutul noului an şcolar. Pentru neconformităţile depistate se vor acorda termene de remediere a deficienţelor, dar se vor aplica şi sancţiuni contraveţionale, acolo unde este necesar, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Inspectorii vor verifica dacă se respectă normele igienico-sanitare în sălile de clase şi în întreaga incintă a şcolilor. Se vor asigura că şcolile au mobilierul adecvat, că iluminatul este suficient, atât cel natural, cât şi cel artificial, şi vor verifica dacă microclimatul este corespunzător.

De asemenea, vor fi inspectate şi laboratoarele, sălile de sport şi atelierele şcolare. Inspectorii sanitari vor verifica dacă este asigurată apa potabilă curentă şi vor face analize acolo unde este cazul.

Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar şi blocurile alimentare din cămine şi internate vor fi controlate în conformitate cu normele aflate în vigoare, a mai spus ministrul Cepoi.

Totodată, inspectorii vor face controale în internate şi cabinetele medicale. Acestea vor fi inspectate din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare, al aprovizionării cu apă potabilă, dotarea cu materiale sanitare şi medicamente, dotarea cu materiale de dezinfecţie şi curăţenie.

De asemenea, inspectorii vor verifica dacă angajaţii au efectuat controalele medicale periodice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite