Toate informaţiile vitale despre COVID-19. Site-ul oficial lansat în România, făcut pro-bono de un grup de tineri IT-işti

Toate informaţiile vitale despre COVID-19. Site-ul oficial lansat în România, făcut pro-bono de un grup de tineri IT-işti

Interfaţa site-ului lansat luni, 23 martie

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi organizaţia neguvernamentală Code for Romania a lansat luni, 23 martie, o nouă platformă online din ecosistemul de luptă contra efectelor COVID-19. Site-ul se numeşte CeMaFac (cemafac.ro) şi este componentă a proiectului stirioficiale.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul de Comunicare Strategică a trimis în seara zilei de luni, 23 martie, un comunicat de presă referitor la noua platformă web creată în România: 

cemafac.ro este un ghid simplu şi practic bazat pe scenarii posibile prin care populaţia României poate trece. Această platformă te va ghida pentru diferitele situaţii şi te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorităţi pentru o mai bună protejare a ta, a familiei şi a comunităţii tale în această perioadă. 
 
O funcţie importantă a soluţiei cemafac.ro este chestionarul de evaluare simptome dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă , pentru a identifica gradul de risc propriu în ideea de a vedea ce paşi ai de urmat mai departe, în funcţie de starea ta de sănătate şi de acţiunile întreprinse în ultima perioadă. Alte secţiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte precum transmitere şi simptome, cum ne protejăm, adaptare şi rezistenţă cât şi informaţii folositoare pentru cei care oferă ajutor sau sprijină echipele de intervenţie. 
 
cemafac.ro este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizaţie neguvernamentală independentă, neafiliată politic.“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: