Toader, despre protestele magistraţilor: Ca cetăţeni, pot protesta, dar ca magistraţi, trebuie să respecte legile speciale şi Constituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, referindu-se la protestele magistraţilor, că aceştia pot protesta ca cetăţeni, dar din punct de vedere al funcţiilor pe care le ocupă, trebuie să respecte legile speciale şi Constituţia, precizând că va exprima un punct de vedere mai clar după ce se va documenta.

"În calitate de cetăţeni, magistraţii îşi pot exercita toate drepturile pe care legea le conferă. În calitate de magistraţi, au restricţiile pe care le prevede Constituţia şi pe care le prevăd legile speciale. În calitate de cetăţeni, în mod organizat sau spontan, pot protesta. În calitate de magistraţi, trebuie să respecte legea fundamentală şi legile speciale. După ce mă voi documenta, voi exprima un punct de vedere mai documentat.", a precizat ministrul Justiţiei, citat de News.ro.

Luni, magistraţii de la mai multe instanţe din ţară şi din Capitală au protestat faţa de modificarea legilor Justiţiei şi faţă de preconizatele modificări ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite