Toader, despre evaluarea procurorului general: Este continuă. Când tragem linie, atunci vedem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, că procurorul general îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului şi îşi doreşte ca această autoritate să fie exercitată într-o manieră cât mai ”discretă”, dar funcţională. În ceea ce priveşte evaluarea procurorului general, Toader a spus că aceasta este ”continuă”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost întrebat, miercuri seară, la Antena 3, dacă consideră că procurorul general este subordonat ministrului Justiţiei şi a precizat: "E greu de răspuns”. 

Toader a afirmat că relaţia dintre cei doi depinde de cum înţelege fiecare să-şi exercite atribuţiile.  

”Depinde foarte mult de cei doi subiecţi: cum înţelege unul să-şi exercite autoritatea, în limite constituţionale, cum înţelege celălalt să-şi desfăşoare activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei”, a mai spus Toader.

El a dat exemple de activităţi în care Parchetul General a cerut opinia Ministerului Justiţiei în dezvoltarea şi desfăşurarea activităţii. 

Toader a explicat, în susţinerea ideii că procurorul general este sub autoritatea ministrului, că ”anual, procurorii, cel general şi adjuncţii, prezintă un raport la Ministerul Justiţiei”. 

”Trebuie să avem grijă ca această autoritate să fie exercitată într-o manieră discretă, dar într-o manieră funcţională, operaţională", a mai spus ministrul Justiţiei. 

Întrebat dacă este operaţională şi funcţională autoritatea exercitată în prezent asupra procurorului general, Toader a răspuns: ”tinde să devină operaţională” şi a explicat de ce foloseşte termenul ”tinde”, făcând referire la divergenţe de opinie cu procurorul general, în special în chestiunea susţinerii fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). 

Potrivit lui Toader, procurorul general Augustin Lazăr a avut un “parti-pris de susţinere a doamnei Kovesi”.

Întrebat despre evaluarea procurorului general, Toader a răspuns: "Evaluarea este continuă”.

Ministrul Justiţiei a refuzat să precizeze când vor exista nişte concluzii ale acestei evaluări.

 ”Când tragem linie, atunci vedem", a mai spus Toader. 

CITEŞTE ŞI:

Ministrul Toader anunţă o OUG pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale cu SRI şi interceptări ilegale

Toader: Cum să îl desemnez pe Iacob la şefia DNA cât timp a scris în proiectul managerial că a coordonat zece structuri teritoriale, printre care şi Ploieştiul?

Tudorel Toader, despre cele 300 de dosare ale DNA care vizează magistraţi: Este nefiresc, este cât se poate de grav

Toader : Cât de normal e ca un procuror-şef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu ştiu care ambasador să-l felicite pentru că a fost soare azi şi n-a plouat?

Toader, despre procuroarea care îl anchetează pe Lucian Onea: Un exemplu de om integru şi profesionist. Un om devotat, dedicat profesiei de magistrat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite