Tinere din Paşcani, obligate să se prostitueze în Italia. Descinderi în forţă la proxeneţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii anti-mafia din România şi Italia au desfăşurat descinderi în forţă, supraveghate din elicopter, la Paşcani, judeţul Iaşi şi în Bergamo, Italia. Scopul acestor descinderi a fost capturarea unei grupări de proxeneţi care exploata femei tinere, le ducea în Italia şi le obliga să practice prostituţia.

Membrii reţelei de proxeneţi, în mare parte români, exploatau tinere din Paşani, o parte dintre acestea erau minore. Fetele erau duse de aceştia în Bergamo şi obligate să se prostitueze.

Victimele erau manipulate sentimental şi erau preluate la venirea în Italia de femei care aveau scopul de a le câştiga încrederea.

„Tinerele ar fi fost menţinute într-o stare de dependenţă, prin simularea de relaţii sentimentale, dar şi prin folosirea violenţei susţine un ofiţer de poliţie”, informează digi24.ro.

Poliţiştii italieni au descoperit că reţeaua de proxeneţi români controla două regiuni mărginaşe ale oraşului Bergamo. În acele regiuni victimele se prostituau şi erau atent monitorizate de locotenenţii liderului. Fiecare femeie era obligată să plătească zilnic aşa numita „taxă de post”, aceasta ajungând până la 150 de euro.

„În urma acţiunii, cinci victime aflate în Italia au fost salvate din mâna traficanţilor şi a fost evitată exploatarea unei tinere recrutate şi transportate în Bergamo”, a completat ofiţerul de poliţie.

Pentru a fi asigurat succesul operaţiunii de capturare a grupării de proxeneţi, descinderile poliţiştilor din România şi Italia au fost monitorizate din elicopter. Drept urmare, în Bergamo au fost arestaţi şase români şi un albanez, iar în Paşcani a fost reţinută o femeie. Poliştii au găsit în casa femeii obiecte de valoare şi mari sume de bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite