Timişorenii consumă doar 0,2 m3 de apă caldă pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din Timişoara.Aproximativ 95.000 de apartamente sunt beneficiare ale sistemului de încălzire centralizată. "Sărăcia se adânceşte şi, ca să îşi permită să plătească întreţinerea,

din Timişoara.
Aproximativ 95.000 de apartamente sunt beneficiare ale sistemului de încălzire centralizată. "Sărăcia se adânceşte şi, ca să îşi permită să plătească întreţinerea, oamenii renunţă să se mai spele şi ajung să consume lunar 0,2 metri cubi de apă caldă. În aceste condiţii, nici nu poate fi vorba de colectarea, de la populaţie, a unor sume pentru reabilitarea blocurilor", a precizat Petru Olariu. Semnalul de alarmă tras de Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat se referă la faptul că România se va confrunta cu perspectiva unor ghetouri cu familii sărace, prinse în capcana unor proprietăţi necorespunzătoare, pe care nu au posibilitatea să le întreţină. Asociaţiile din toată ţara aduc în atenţia guvernului problemele de natură fizică, economică şi legislativă. Majoritatea blocurilor suferă de probleme structurale majore. Sunt necorespunzător izolate şi chiar pun în pericol sănătatea şi viaţa locatarilor. Izolaţiile necorespunzătoare, alături de infrastructura internă şi externă prost întreţinute conduc la pierderi şi costuri ridicate ale utilităţilor. După ce fac faţă cheltuielilor zilnice, puţine din familiile care au apartamente în proprietate mai au resurse disponibile suficiente cu care să contribuie la costul întreţinerii regulate şi al reparaţiilor minore. şi mai puţine sunt cele care pot face economii pentru reparaţii minore ale clădirilor. Situaţia este exacerbată prin faptul că cei care au posibilitatea să dea bani îşi găsesc propria soluţie, prin plecarea din apartament şi cumpărarea unui apartament nou, de calitate mai bună. Perspectiva ghetourilor este alimentată şi de suplimentarea cheltuielilor de întreţinere locativă comună cu cele individuale, cum ar fi electricitatea sau telefonul.

Reprezentanţii Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat susţin că, din cauza creşterii prognozate a costului utilităţilor publice în 2007, populaţia va cunoaşte un nou puseu de sărăcire, mai accentuat chiar decât în anii trecuţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite