Timişorean, în finala Cupei Ungariei la downhill

0
Publicat:
Ultima actualizare:

unde a concurat alături de sportivii de vârf şi piloţii de fabrică. Graţian a reuşit să acumuleze destule puncte pentru a participa la finala mondială de downhill din septembrie, care va avea

unde a concurat alături de sportivii de vârf şi piloţii de fabrică.
Graţian a reuşit să acumuleze destule puncte pentru a participa la finala mondială de downhill din septembrie, care va avea loc în Austria, în localitatea Schladming. "Toţi mi-au zis că sunt nebun. Abia am scăpat de un grav accident, în care mi-am sfărâmat practic genunchiul şi m-am dus la concurs. Poate din acest motiv m-am clasat pe locul 15, din 25. Cred totuşi că am mers prea tare, ţinând cont că doctorii mi-au spus să mai stau încă patru luni departe de bicicletă!", a spus Graţian.

La vale, cu 100 de kilometri pe oră
Traseul din Ungaria a fost greu, cu foarte multe provocări tehnice. "Lungimea traseului a fost de trei kilometri, iar cel mai bun timp scos a fost de 2,31. Viteza medie a unui rider era peste 70 de kilometri pe oră şi cred că pe anumite porţiuni s-a putut atinge chiar viteza de 100 de kilometri pe oră", spune Graţian. Din păcate, şi la acest concurs, Graţian a suferit câteva accidentări: "La a treia căzătură, care a fost şi ultima, am scos un copac din rădăcini. A fost pentru prima oară când am văzut dublu!". Din punct de vedere al organizării finalei Ungariei, timişoreanul spune că totul a fost ireproşabil.

Dependent de adrenalină
Graţian are 25 de ani, dar are aproape zece ani de experienţă în domeniu. "Senzaţia nu poate fi descrisă. Trebuie să trăieşti lucrul acesta. Sunt dependent de senzaţia oferită de infuzia de adrenalină. Câteodată, când mergi la extrem, îţi îngheaţă sângele în vene", spune el. Mountainbike-ul pe care îl foloseşte valorează astăzi cât o maşină nouă, dintr-o clasă medie. Din fericire, Graţian şi-a găsit un sponsor, care a suportat toate cheltuielile: de la echipament şi până la cheltuielile de deplasare la concursuri. "Acest lucru se întâmplă foarte rar la noi, pentru că foarte puţine firme sponsorizează rideri", spune Graţian. Fiecare piesă de pe bicicleta sa specială poate costa de la câteva sute de euro până la 1.500 de euro. În luna septembrie, timişoreanul vrea să organizeze un concurs de downhill pe Muntele Mic. Participarea se va face pe bază de invitaţie şi vor fi organizate sesiuni de calificări.

DOWNHILL - traseul care este conceput pe teren cu diferenţe de nivel, pe care cicliştii trebuie să-l parcurgă contra cronometru. Traseul are, de obicei, porţiuni tehnice cu trambuline, teren accidentat şi curbe foarte strânse. Sportul este periculos. De foarte multe ori, concurenţii se accidentează, iar spectatorii trebuie să aibă grijă să nu intre pe traseu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite