Tiberiu Galamboş, fost instructor al grupării MISA, implicat în scandalul de la Kaufland: „E absurd! Pentru ce să iei temperatura?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiberiu Galamboş Captură video
Tiberiu Galamboş Captură video

Tiberiu Galamboş este unul dintre protagoniştii scandalului regizat de la hipermarketul din Bucureşti. Fostul instructor al grupării MISA a mai fost implicat şi în alte incidente controversate.

Regizorul George Adamescu, soţia sa şi Tiberiu Galamboş au fost cei trei protagonişti ai scandalului legat de măsura de termoscanare de la Kaufland. Ulterior, Tiberiu Galamboş s-a dezis de orice implicare în incident şi susţine că nu are nicio legătură cu ceea ce s-a petrecut. Mai mult, acesta a declarat că doar a încercat să aplaneze situaţia. În filmuleţul montat el poate fi văzut în permanenţă lângă soţii Adamescu. „Am cerut ca din conducerea Kaufland să vină cineva să avem o discuţie pe tema respectivă. Vrem să vă arătăm şi noi legea că hotărârea de guvern nu ne obligă să fim termoscanaţi la intrarea în magazin.

E absurd! Pentru ce să iei temperatură? Nu e niciun indiciu că eşti bolnav. S-au venit trupe de la pază şi ordine, s-au încins discuţiile. A venit un domn mai înalt şi a zis că nu doreşte să fie termoscanat, au sărit pe el. De acolo a pornit.

Au chemat apoi să vină poliţia pentru acel om, apoi i-a luat pe oamenii ăştia S-a format aşa un curent de opinie. S-a făcut proces verbal. Am discutat şi eu cu poliţia. Am primit o avertizare. Am întrebat de ce? Eu am vrut doar să aplanez discuţia”, a declarat Tiberiu Galamboş, reprezentantul Asociaţiei Civică Dreptatea. 

Cine este Tiberiu Galamboş

Tiberiu Galamboş are o asociaţie pe care o găsim chiar pe site-ul Camerei Deputaţilor, e vorba despre ONG-ul Asociaţia Civică Dreptate. 

De asemenea, numele lui este legat de Gregorian Bivolaru şi Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut( MISA). Galamboş ar fi fost instructor şi cursant MISA, care ar fi organizat chiar Săptămâna Arhanghelilor în 2009. 

Totodată, fiica lui Izabella Galamboş fusese colegă de liceu cu Maria Harhata, fata despre care se spusese că a fugit de acasă la MISA.

În 2013, Tiberiu Galamboş, fost instructor de yoga al Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), a reclamat că a fost scos cu forţa de jandarmi din incinta sitului cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, după ce intrase fără bilet în cetate pentru a medita pe soarele de andezit. Spune că nu a fost de acord să plătească biletul de 5 lei din lipsa banilor, dar şi pentru că nu recunoaşte autoritatea celor care au în grijă situl istoric.

„Am fost în ultimele săptămâni de două ori la Sarmizegetusa. Nu am fost lăsaţi să ne  aşezăm pe monumente şi să ne descălţăm. Nu deteriorăm sanctuarul. Soarele de andezit ar suporta greutăţi de câteva tone, deci ne-ar ţine şi pe noi. Evreii merg şi ating Zidul Plângerii, noi de ce nu mai avem voie să ne aşezăm pe monumente? Nu ne putem încărca energetic doar de la iarba din jurul discului solar de andezit. Consider că mi se încalcă unele libertăţi“, spune Galamboş. Până în 1996, Sarmizegetusa Regia a fost un loc pe care adepţii MISA îl ocupau pentru a forma spiralele energetice.

„Oamenii care vin pentru a se ruga sau a medita la Sarmizegetusa Regia o fac din proprie iniţiativă“, a afirmat Mugurel Atudorei, reprezentantul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite