Un irakian suspectat de legături cu teroriştii, prins şi expulzat din România

Un irakian suspectat de legături cu teroriştii, prins şi expulzat din România

SRI a prins şi expulzat de pe teritoriul României un irakian, membru sau simpatizant al unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, informează un comunicat SRI care precizează că acţiunea a avut loc joi.

„Cetăţeanul irakian FJF, aflat în legătură cu o grupare teroristă din Orientul Mijlociu, a fost înlăturat de pe teritoriul naţional al României. Măsura a fost luată în baza informaţiilor obţinute de Serviciul Român de Informaţii în cooperare cu Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Imigrări", se arată într-un comunicat al SRI.

SRI a obţinut date certe despre prezenţa cetăţeanului irakian pe teritoriul naţional, în cazul acestuia existând deja instituită măsura nepermiterii intrării în ţară încă din 2016.

„SRI rămâne ferm în misiunile sale de a preveni şi contracara orice activitate pe profil antiterorist şi cooperează în acest sens cu toate instituţiile din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului“, se mai precizează în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: