Teoroc (SNLP): Am cerut premierului să nu ia banii la rectificarea bugetară, ca să încercăm să facem încadrări, să îmbunătăţim condiţiile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), Ştefan Teoroc, a declarat, joi, că i-a cerut premierului Mihai Tudose să nu ia banii din alocările pentru penitenciare la rectificarea bugetară, respectiv 57 de milioane de lei, pentru ca suma să poată fi utilizată pentru încadrări şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din sistemul penitenciar.

 „La rectificarea bugetară vom pierde bani şi vom pierde bani mulţi, pentru că ştim care este problema din punct de vedere bugetar a ţării. Ministerul Finanţelor încearcă să recupereze bani de peste tot. În ce ne priveşte, avem 57 de milioane de lei care trebuie tăiaţi din buget. Am cerut premierului să-i lase acolo unde sunt, să încercăm să facem încadrări, să îmbunătăţim condiţiile de muncă”, a afirmat liderul sindical Ştefan Teoroc.

Liderul SNLP a precizat că bugetul alocat sistemului penitenciar este substanţial mai mic decât anul trecut, precizând că pe lângă acest aspect mai sunt pensionările şi posturile vacante blocate care deocamdată nu pot fi scoase la concurs.

„Problema nu e deloc simplă", a punctat Teoroc.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit la Palatul Victoria cu reprezentanţi ai sindicatelor din sistemul penitenciar, fiind prezenţi şi liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite