Teodorovici, despre investigaţiile Consiliului Concurenţei: Raportările trebuie să fie la 6 luni, nu la 2 ani

Teodorovici, despre investigaţiile Consiliului Concurenţei: Raportările trebuie să fie la 6 luni, nu la 2 ani

Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat sâmbătă că va cere Consiliului Concurenţei o investigaţie legată de ROBOR, dar modalitatea de verificare trebuie schimbată, astfel încât raportările Consiliului să nu mai fie date la un an sau doi, ci la trei sau şase luni.

"Nu e intenţia de a taxa băncile, ci de a le descuraja de a avea un nivel de dobândă ridicat. Nu am prevăzut niciun leu ca urmare a acestei măsuri în bugetul pe anul viitor. Ne dorim să fie cât mai jos acest ROBOR ca să nu taxăm activele băncilor" a declarat ministrul Finanţalor, Eugen Teodorivici, legat de "taxa pe lăcomie" impusă băncilor, arată hotnews.ro
 
Teodorovici a anunţat şi că va fi schimbată modalitatea de raportare a Consiliului Concurenţei.
 
"Vom modifica clar ca acea structură va face aceste investigaţii. Nu e permis să faci în 2-3 ani. E maxim 6 luni, raport parţial la 3 luni de zile. În 2 ani pleacă şi mama companiei si prinde orbul scoate-i ochii", a afirmat Teodorovici. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: