Tentativă de crimă ca-n Agatha Christie. Medic nigerian a încercat să-l ucidă pe amantul soţiei românce cu o otravă rară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un neurolog nigerian de cetăţenie română, care lucrează la un spital din Germania, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul Capitalei. Oviarobo Osagie Enabulele Hope, acuzat, printre altele, de tentativă de omor calificat, după ce ar fi încercat să îl ucidă pe amantul soţiei sale dar şi pe mama acestuia cu ajutorul dimetilmercurului, o substanţă mortală în caz de înghiţire sau inhalare, care au fost trimise în Oradea de inculpat.

Concret, procurorii de la Parchetul Capitalei îl acuză pe nigerian de două infracţiuni de contrabandă calificată, două infracţiuni de trafic de produse sau substanţe toxice şi de tentativă de omor calificat, cu premeditare, asupra a două sau mai multe persoane. Nigerianul, care ar fi aflat că soţia sa îl înşală, ar fi plănuit să îl ucidă atât pe concubin cât şi pe mama acestuia, care era bona copiilor săi la momentul respectiv.

Mai exact, în luna mai 2015 neurologul, care ştia că dimetilmercurul prezintă toxicitate orală, dermală şi prin inhalare, fiind încadrat prin lege la substanţele foarte periculoase, ar fi achiziţionat în mod fraudulos 10 grame din Germania, prin intermediul clinicii în care îşi desfăşura activitatea.

Ulterior, medicul a trimis substanţa în România, spunându-i bonei să depoziteze conţinutul într-un borcan. „Persoana vătămată nu a fost avertizată în niciun moment asupra pericolelor la care a fost expusă”, arată un comunicat de presă. Mai mult, anchetatorii susţin că bona, mama amantului soţiei, ar fi fost sfătuită să guste conţinutul fiolei.

A doua tentativă de omor, eşuată

Potrivit anchetatorilor, inclusiv soţia medicului ar fi fost de faţă în momentul în care partea vătămată T.M. a deschis fiola de dimetilmercur şi a vărsat conţintutul în borcan. Femeile au fost asistate, prin telefon, chiar de neurolog, care nu le-a spus nimic cu privire la pericolul la care se expun.

Ulterior, cele două au mers la poliţie, după ce şi-au dat seama că fiolele conţin o substanţă toxică, însă nu au fost luate în seamă de poliţişti şi au aruncat fiolele.

Pentru că tentativa de omor nu i-a reuşit din prima, neurologul nigerian a mai achiziţionat alte 10 grame de dimetilmercur în noiembrie 2015, tot prin intermediul clinicii din Germania. De această dată, însă, spitalul a făcut o sesizare către autorităţile române, după ce oficialii unităţii sanitare au văzut că pe lista de comenzi se află substanţa amintită, foarte toxică.

Caz celebru de intoxicaţie cu mercur

Anchetatorii susţin că femeile au fost norocoase. Foarte cunoscută este povestea toxicologului Karen Wetterahn, profesor de chimie la Dartmouth College, care a scăpat un strop de dimetilmercur pe mănuşa de latex. Când l-a văzut, nu a băgat de seamă dar ce nu a ştiut a fost că dimetilmercurul a fost suficient de puternic încât să pătrundă prin mănuşă. După cinci luni, chimista a început să se lovească de uşi şi să încurce spitalele, iar după alte trei săptămâni a intrat în comă şi a murit.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite